Καθημερινή ενημέρωση

Ανεμοι έως και 10 μποφόρ σαρώνουν την Ελλάδα

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ στα ανατολικά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί περισσότερες από 230 κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν, πινακίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα που παρασύρθηκαν. Στον σταθμό του τρένου στο Μενίδι, ένα δένδρο καταπλάκωσε δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ζημιές σε οχήματα έχουν προκληθεί και σε άλλα σημεία της Αττικής. Από τις 10:30 πάντως, η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Δημοκρατίας στο Μενίδι διεξάγεται κανονικά.

Επίσης, είκοσι οκτώ συνεργεία της Πυροσβεστικής με 80 πυροσβέστες εργάζονται για την απομάκρυνση δένδρων και άλλων αντικειμένων από τους δρόμους. Κλειστή από πτώση δέντρου είναι αυτή την ώρα η οδός Ορφανίδου στα Ανω Πατήσια όπου μάλιστα έχουν μπλοκαριστεί τρόλεϊ. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια, προς Αθήνα και στην οδού 34ου Συντάγματος στον Πειραιά, στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα

Ακινητοποιημένο βρίσκεται στην κάθοδο της Κηφισίας τρόλεϊ, έπειτα από πτώση κλαδιού δέντρου. Προβλήματα υπάρχουν και στα νότια προάστια, όπου στέγαστρο σε δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας κατέρρευσε νωρίτερα, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν παιδιά εκείνη την ώρα στο χώρο. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και σε άλλους δρόμους και συνιστάται στους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί.

Διαβάστε επίσης