Καθημερινή ενημέρωση

Ανήλικη νεκρή στην προσπάθεια της να ζεσταθεί με μαγκάλι

Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια μία οικογένειας -σερβικής καταγωγής- στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης να ζεσταθεί. Το διαμέρισμα δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα και το μαγκάλι ήταν το μόνο μέσο θέρμανσης για μία 54χρονη άνεργη μητέρα και την 13χρονη κόρη της, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 11:00 το βράδυ το ΕΚΑΒ ενημέρωσε την Αμεση Δράση για περιστατικό αιφνίδιου θανάτου σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ξηροκρήνης, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν πεσμένη στο έδαφος την 13χρονη, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ήδη νεκρή.

Η μητέρα της φέρεται να είχε λιποθυμήσει κι αυτή, αλλά κάποια στιγμή ανέκτησε τις αισθήσεις της και προσπάθησε να καλέσει σε βοήθεια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος της 13χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση από αέρια.

Η 54χρονη μητέρα συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εισαγγελική εντολή

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία, που μόλις ολοκληρωθεί θα αποσταλεί στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με γείτονες, μάνα και κόρη ζούσαν το τελευταίο τρίμηνο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχε διακοπεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας της 54χρονης άνεργης γυναίκας.

Η 54χρονη  ζούσε τα δέκα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την κόρη της. Η γυναίκα από τη Σερβία εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειάς, προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε μείνει άνεργη.

Διαβάστε επίσης