Καθημερινή ενημέρωση

«Αποθέωση» Τσιρίλο για Γιορέντε

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Φερνάντο Γιορέντε ο Μπρούνο Τσιρίλο, σε ιταλική ιστοσελίδα. Ο στόπερ της ΑΕΚ «αποθέωσε» τον Ισπανό φορ της Γιουβέντους, που όπως είπε: «Μπορεί να σε τιμωρήσει ανά πάσα στιγμή».

«Από την Μπιλμπάο είχε δείξει την ποιότητά του και οι αριθμοί έδειχναν του λόγου το αληθές. Είναι ένας κλασικός φορ περιοχής, τον οποίο πρέπει να προσέχεις διαρκώς, γιατί μπορεί να σε τιμωρήσει ανά πάσα στιγμή με κάθε πιθανό τρόπο. Πιστεύω πως από τότε που πήγε στη Γιουβέντους εξελίχθηκε. Ήθελε μία περίοδο προσαρμογής, αλλά τώρα επέστρεψε στα γκολ και βοηθά πολύ όλη τη λειτουργία της ομάδας», τόνισε ο Τσιρίλο για τον Γιορέντε, ενώ χαρακτήρισε τον Ισπανό και τον Τέβες ως το καλύτερο επιθετικό δίδυμο στην Ιταλία, αφού είπε: «Μπορούμε να μιλήσουμε για το τέλειο δίδυμο. Ο Γιορέντε είναι παίκτης περιοχής, ενώ ο Τέβες προτιμά να ξεκινά έξω από αυτή και μπορεί να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους. Πιστεύω πως στην Ιταλία μόνο το δίδυμο Ρόσι-Γκόμεζ της Φιορεντίνα είναι στο ίδιο επίπεδο».

Καταλήγοντας, ο Τσιρίλο πρόσθεσε πως η δυσκολία του ιταλικού πρωταθλήματος δείχνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα του επιθετικού της «μεγάλης κυρίας». Χαρακτηριστικά ο αμυντικός της «Ένωσης» είπε: «Από την εμπειρία μου στην Ισπανία διαπίστωσα πως δουλεύουν πολύ λίγο στην άμυνα. Περισσότερο εστιάζουν από τη μέση και μπροστά. Για τους επιθετικούς υπάρχει περισσότερος χώρος δράσης, ενώ στην Ιταλία είμαστε… άρρωστοι με την τακτική και όλα είναι πιο δύσκολα».

Διαβάστε επίσης