Καθημερινή ενημέρωση

Αρνούνται ότι εκβίασαν την ενεχυροδανείστρια στο Σύνταγμα

Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται οι δυο γνωστοί ποινικολόγοι των Αθηνών και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), οι οποίοι μαζί με ένα αστυνομικό φέρονται ότι επιχείρησαν να εκβιάσουν γυναίκα επιχειρηματία -ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με την κατηγορία ζήτησαν από την επιχειρηματία 400.000 ευρώ προκειμένου να σταματήσει ο έλεγχος που έκανε στο κατάστημά της, το ΣΔΟΕ καθώς είχαν εντοπιστεί αδήλωτα κοσμήματα 16 κιλών

Οι δύο ποινικολόγοι -οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών, αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για αύριο- αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως μοναδικός τους σκοπός ήταν να βοηθήσουν αλλά βρέθηκαν μπλεγμένοι. Όλοι οι κατηγορούμενοι διώκονται για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, συνέργεια στην εκβίαση, παθητική δωροδοκία, συνέργεια στη δωροδοκία και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας δικηγόρος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε μίλησε με τον συγκατηγορούμενό του υπάλληλο του ΣΔΟΕ για χρηματισμό του με σκοπό να αλλοιώσει αποτελέσματα ελέγχου. Ο έτερος κατηγορούμενος δικηγόρος, φέρεται να κάνει λόγο για σχέδιο της καταγγέλλουσας –δηλαδή της ιδιοκτήτριας του ενεχυροδανειστηρίου- να πετύχει φορολογική ασυλία.

Από την πλευρά του, το στέλεχος του ΣΔΟΕ φέρεται να αναφέρει πως ο ίδιος διαπίστωσε παραβάσεις και υπέβαλλε τα πρόστιμα στην επιχειρηματία και πως ό,τι ακολούθησε έγινε εν αγνοία του. Ακόμη, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως από τις τηλεφωνικές συνομιλίες δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του και όλα τα «έστησε» η καταγγέλλουσα για να έχει φορολογική ασυλία!

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κατηγορητήριο σε βάρος του πρώτου κατηγορημένου δικηγόρου αναφέρεται: «…Αποπειράθηκες να εξαναγκάσεις την Μ.Α (σ.σ. την επιχειρηματία) να καταβάλλει στον συγκατηγορούμενο σου …παράνομο περιουσιακό όφελος αρχικά 500.000 ευρώ και στη συνέχεια 400.000 ευρώ …Η απειλή δε για την ως άνω επιχείρηση συνίστατο στη μη άρση της κατάσχεσης 16 κιλών χρυσού, που είχε κατασχεθεί από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στα πλαίσια ελέγχου στην ως άνω επιχείρηση, που έλαβε χώρα στις 12.11.2013, καθώς και την πιθανότητα επιβολής περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της ίδιας και της επιχείρησης. Πλην όμως η πράξη σου αυτή δεν ολοκληρώθηκε, όχι από δική σου ενέργεια, αλλά λόγω του ότι η Μ.Α. Δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και κατήγγειλε το γεγονός, η (οποία διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.) την προμήθευσε με το ως άνω ποσό των 400.000 ευρώ αποτελούμενο από προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το οποίο παραδόθηκε σε σένα τον ίδιο για λογαριασμό του έτερου συγκατηγορούμενού σου».

Διαβάστε επίσης