Αστέρας και στις πωλήσεις

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης συμπεριλαμβάνεται μέσα στις ομάδες δεύτερης ταχύτητας στο ελληνικό πρωτάθλημα (αν θεωρήσουμε ότι οι μεγάλοι σύλλογοι διεκδικούν το πρωτάθλημα), με συνεχόμενες καλές πορείες, τόσο στη Super League, όσο και στο Κύπελλο.

Η συνεχής παρουσία των Αρκάδων στην 5άδα της Super League και η συμμετοχή του στον τελικό τού 2013 τού έχουν δώσει την ευκαιρία να περάσει τα στενά ελληνικά σύνορα και να δοκιμάσει την τύχη του στα προκριματικά του Europa League.

Μάλιστα, φέτος, οι Πελοποννήσιοι κατάφεραν να κάνουν και το βήμα παραπάνω, αποκλείοντας τρεις ομάδες (Ροβανιέμι, Μάιντζ, Μακάμπι Τελ Αβίβ), κάτι που τους δίνει το δικαίωμα να αγωνιστούν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της UEFA. Το σημαντικότερο είναι ότι το όνομα του Αστέρα γίνεται ολοένα και πιο γνωστό στους ανθρώπους που ασχολούνται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πολλοί σκάουτερ, ανά την ήπειρό μας, αναγκάζονται να ασχοληθούν με την ομάδα της πόλης του «Γέρου του Μοριά».

Ο Ντε Μπλάσις των 2,5 εκατ. ευρώ
Η μεγάλη επιτυχία των Τριπολιτσιωτών να αποκλείσουν τη Μάιντζ, ομάδα της Bundesliga, προκάλεσε «θόρυβο». Ο αδιαμφισβήτητος «σταρ» των «κυανοκίτρινων», Πάμπλο Ντε Μπλάσις, μπήκε στη λίστα των υπό εξέταση μεταγραφικών στόχων κλαμπ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Βλέπετε, οι απαιτήσεις του Αστέρα Τρίπολης που άγγιζαν τα 2,5 εκατ. ευρώ (επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρχε ορισμένη ρήτρα στο συμβόλαιό του) είναι «ψίχουλα» για ομάδες της Γερμανίας, της Αγγλίας ή της Ισπανίας. Πιο ζεστά από όλους τους ενδιαφερόμενους αποδείχθηκε ότι ασχολήθηκε η… παθούσα του Λατινοαμερικανού άσου. Η Μάιντζ με συνοπτικές διαδικασίες κάλυψε τις απαιτήσεις των Αρκάδων, ενώ υπήρξε συμφωνία ο παίκτης να αγωνιστεί και στη ρεβάνς κόντρα στη Μακάμπι, ώστε ο Αστέρας να πραγματοποιήσει τον μεγάλο του στόχο και να βρεθεί στους ομίλους. Ο Αργεντινός θα δοκιμάσει την τύχη του, αλλά και το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο μίας χώρας, πολύ πιο προηγμένης από τη δική μας, γνωρίζοντας ότι το «εισιτήριο» για αυτήν ακριβώς τη διαδρομή του, του το παρείχε ο σύλλογος της Αρκαδίας. Ο Αστέρας ήταν εκείνος που του άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης όταν πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό, ερχόμενος από τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, η ίδια ομάδα του προσφέρει διέξοδο για να κάνει πράξη τα όνειρά του.

Σταδιακή αύξηση στην τιμή πώλησης
Η μεταγραφική πολιτική των Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, όσον αφορά στις πωλήσεις, έχει μία συνεχόμενη εξέλιξη. Το καλοκαίρι του 2011, το τότε «αστέρι» των Πελοποννήσιων, Κώστας Φορτούνης, παραχωρήθηκε στην Καϊζερσλάουτερν, αντί 800.000 ευρώ, ποσό, που για τα δεδομένα των ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, πλην Ολυμπιακού, θεωρείται αρκετά μεγάλο, αρκεί βέβαια να αξιοποιηθεί σωστά. Κάτι που στην περίπτωση του Αστέρα έγινε, καθώς το ίδιο καλοκαίρι ήρθε στην Τρίπολη ο Ρούμπεν Ράγιος. Για δύο χρόνια ο Ισπανός μεσοεπιθετικός «έλαμψε» με την παρουσία του και ομόρφυνε τη Super League, πριν έρθει η Μακάμπι Χάιφα το 2013 και τον κάνει δικό της, βγάζοντας από τα ταμεία της 900.000 ευρώ, περίπου.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η ΠΑΕ της Πελοποννήσου, από τις 800.000 ευρώ του Φορτούνη το 2011, πήρε 900.000 ευρώ το 2013 για τον Ράγιος και τώρα λαμβάνει 2,5 εκατ. ευρώ για τον Ντε Μπλάσις, πουλώντας ολοένα και πιο ακριβά.

Οι επόμενοι
Η αύξηση της τιμής των παικτών οφείλεται στο γεγονός ότι ο Αστέρας χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει επίπεδο ή έστω διατηρείται στα υψηλά –για εκείνον– στάνταρ που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια. Φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική, και όχι μόνο, λένε πιο εύκολα το «ναι» σε μια ομάδα που πλέον έχει το όνομα στην αγορά ότι βοηθάει στην ανέλιξή τους και τους βοηθάει για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Φέτος έχουν έρθει παίκτες, που ήδη φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως είναι ο Πάμπλο Μάσα, ο οποίος σκοράρει ανελλιπώς στα πρώτα ματς της σεζόν, αλλά και οι Μάρτιν Ρόλε και Ζιγκί Μπαντιμπαγκά. Ο Ρόλε μπορεί να προσφέρει οργανωτικά, και όταν εξοικειωθεί με τον ευρωπαϊκό, και πόσω μάλλον με τον ελληνικό τρόπο παιχνιδιού (για πρώτη φορά φεύγει και εκείνος από την Αργεντινή στα 29 του), θα είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Τις δυνατότητες του Μπαντιμπαγκά τις είδαμε πέρυσι με τον Εργοτέλη. Θα προκαλέσει πολλά προβλήματα με την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του και ίσως εκείνος είναι που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για μία καλύτερη μεταγραφή, αν και εμπόδιο σε αυτή την περίπτωση είναι το μονοετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα