Καθημερινή ενημέρωση

«Βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση ο τουρισμός στην Ελλάδα»

Στο 17ο ετήσιο συνέδριο του  Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας μίλησε η Όλγα Κεφαλογιάννη και επανέλαβε, για μία ακόμη φορά, το σημαντικό ρόλο που παίζει ο τουρισμός στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (τον χαρακτήρισε βασικό εργαλείο για έξοδο από τη κρίση).Επίσης η υπουργός Τουρισμού τόνισε πως είναι «ζωτικής σημασίας για τις χώρες του Νότου να ενισχύσουν την τουριστική κίνηση».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα  λειτουργεί ως βαρόμετρο για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα και παράλληλα αποτελεί βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση. «Όλοι πλέον αναγνωρίζουμε ότι ο τουρισμός βοηθάει τα μέγιστα στη δύσκολη αυτή στιγμή την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινά του Ιανουάριο του 2014, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι θα τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, στο πλαίσιο μια νέας συγκροτημένης τουριστικής πολιτικής. «Αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα για τις χώρες του Νότου, να ενισχύσουν την αύξηση της τουριστικής κίνησης», υπογράμμισε.

Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης που έκανε τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι «δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε, το πραγματοποιήσαμε και μάλιστα  μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια».

Yπογράμμισε ότι οι «έλληνες πολίτες έκαναν επίπονες θυσίες, φθάνοντας στα όρια τους». Ωστόσο τόνισε ότι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς, υπενθυμίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα.

Τέλος η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, αναφέροντας τους τέσσερεις άξονες του, που είναι: Οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, το χωροταξικό του τουρισμού, το νέο ΕΣΠΑ και η επικοινωνιακή στρατηγική της Ελλάδος για τον τουρισμό.

 

Διαβάστε επίσης