Καθημερινή ενημέρωση

«Δεν περιέχει νέα μέτρα λιτότητας ο Προϋπολογισμός»

Λιτότητα τέλος, είναι το μήνυμα που πέρασε η Κατερίνα Παπακώστα  μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. «Ο Προϋπολογισμός 2014 είναι ένας προϋπολογισμός πραγματικός και σταθεροποιητικός… Δεν περιέχει νέα μέτρα λιτότητας…» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Ν.Δ.

Η βουλευτής της γαλάζιας παράταξης στάθηκε επίσης στην ιδεολογία της Ν.Δ., που τόνισε πως είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, ενώ υπογράμμισε πως το  τρίπτυχο του κοινωνικού φιλελευθερισμού συνοψίζεται σε τρείς στόχους: Ευημερία – ελευθερία – κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Κατερίνα Παπακώστα επεσήμανε, ότι ο Προϋπολογισμός του 2014 έχει πολλές θετικές για την ελληνική οικονομία, ενδείξεις, μεταξύ των οποίων, η υποχώρηση του πληθωρισμού, ο οποίος διαμορφώνεται πλέον, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 45 ετών, η επιβράδυνση της ύφεσης, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, η μείωση του κόστους δανεισμού.

Αναφερόμενη στις εισπράξεις, οι οποίες αυξάνονται το 2014, κατά 137,3% έναντι του 2013, από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων επεσήμανε, με έμφαση, ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν οι φόροι. Όπως εξήγησε, η αύξηση των εσόδων, η οποία είναι της τάξεως των 250 εκ. ευρώ, προέρχεται από την υλοποίηση της φορολογικής μεταρρύθμισης τον Γενάρη του 2013.

Τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, προβλέπονται αυξημένα κατά 569 εκατ. ευρώ το 2014, σε σχέση με το 2013, ως αποτέλεσμα κυρίως της αύξησης των εισπραττόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Για την κοινωνική ασφάλιση, ανέφερε, προβλέπεται να δαπανηθούν 10,8 δις. το 2014 ενώ για την υγεία τα αντίστοιχα ποσά είναι 4,3 δις. ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης