Καθημερινή ενημέρωση

«Δεν θα κλείσει ο ΕΟΠΥΥ», διαβεβαιώνει η Ζέτα Μακρή

Τη διαβεβαίωση του Αδωνι Γεωργιάδη, επαναλαμβάνει η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, λέγοντας ότι «δεν θα κλείσει ο ΕΟΠΥΥ». «Δεν αποφασίστηκε τίποτα ακόμα, πέρα από το ότι θα είναι αγοραστής υπηρεσιών Υγείας. Για όλα τα υπόλοιπα, όταν τελειώσει η αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ και η χαρτογράφηση του ΕΣΥ, θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν σε ειδικότερες λεπτομέρειες», τόνισε μιλώντας το πρωί στον τ/σ Mega.

Η κα Μακρή υπογράμμισε ακόμη ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για «ξαφνικό θάνατο» ούτε «απαραίτητα για απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ. Στις 6 Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και εν συνεχεία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις». Να σημειώσουμε, ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία τους έως τις 9 Δεκεμβρίου και βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που αποφάσισε διακοπή των συμβάσεων όσων απεργούν και παράλληλα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει προειδοποιήσει για νέα μέτρα σε περίπτωση που οι γιατροί επιμείνουν στην απεργία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται».

Διαβάστε επίσης