Καθημερινή ενημέρωση

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην Μπανγκόκ

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης, Μπανγκόκ. Σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) επιχείρησαν να εισβάλουν στο αρχηγείο της αστυνομίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να εκδιώξουν από την κυβέρνηση την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και προειδοποιητικών πυροβολισμών στην προσπάθειά τους να καταστείλουν τις αναταραχές. Η Γινγκλάκ είχε υποσχεθεί πως δεν θα χρησιμοποιηθεί βία κατά των διαδηλωτών που προσπαθούν να εισβάλουν στα γραφεία της και το κοντινό κεντρικό κτήριο της αστυνομίας. Και τα δύο προστατεύονται από συρματοπλέγματα και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Νωρίτερα την Τρίτη, ένα ελικόπτερο έκανε ρίψη φυλλαδίων πάνω από τους διαδηλωτές, στα οποία αναγραφόταν η υπενθύμιση πως ο αρχηγός τους, Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, καταζητείται με τις κατηγορίες για υποκίνηση εξέγερσης.

«Επομένως, σας παρακαλώ μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο και τις παράνομες συναθροίσεις», μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα όσα αναγράφονταν στα φυλλάδια της κυβέρνησης. Τέλος, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εναντίον του Σουτέπ, ενώ ήδη εκκρεμεί ένα ακόμα για την κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών. Σε ομιλία του επιτέθηκε κατά της αστυνομίας και είπε ότι οι διαδηλωτές θα καταλάβουν την έδρα της πόλης.

Διαβάστε επίσης