Καθημερινή ενημέρωση

Ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση βρέθηκε ο Π. Ψωμιάδης της ΑΣΠΙΣ

Μια ανάσα πριν την αποφυλάκιση βρέθηκε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ομίλου της «ΑΣΠΙΣ» Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς έχει καταδικαστεί στις 30 Απριλίου του 2012, σε κάθειρξη οκτώ ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει τον Σεπτέμβριο του 2009, στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Όπως όμως αποκαλύπτει σήμερα «Η ΆΠΟΨΗ» ο Π. Ψωμιάδης – αν δεν μεσολαβούσε η πρόσφατη προφυλάκισή του – θα έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερος μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Και αυτό διότι, είναι ηλικίας άνω των 70 ετών και βάση της σχετικής νομοθεσίας θα μπορούσε να έχει αποφυλακιστεί με όρους, αφού εκτίσει το 1/5 της ποινής του, δηλαδή τους 19 μήνες!

Πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ομίλου της ΑΣΠΙΣ, κλήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Κ. Σαργιώτη για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα ποσού ύψους 5,8 εκατ. ευρώ και της υπεξαίρεσης.

Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, εξέλιξη που έκλεισε το δρόμο και για την αποφυλάκιση του με όρους, με δεδομένο ότι έχει υπερβεί το 70 έτος της ηλικίας του.

Μάλιστα, αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας και η δίκη για την εξαπάτηση εκατοντάδων ασφαλισμένων της «ΑΣΠΙΣ» αλλά και επενδυτών της «Aspis Capital» με βασικό κατηγορούμενο τον ίδιο.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα βρίσκεται στα αστικά δικαστήρια και αγωγές ομολογιούχων της «Aspis Capital» ενώ αγωγές έχουν κατατεθεί και κατά του ελληνικού Δημοσίου για πράξεις και παραλείψεις των εποπτικών του οργάνων.

Διαβάστε επίσης