Καθημερινή ενημέρωση

Επεισόδια στα Προπύλαια, στην πορεία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Δεν ξεκίνησαν καλά οι εκδηλώσεις για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, καθώς στα Προπύλαια σημειώθηκε επίθεση κατά αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας τροχονόμος.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων που βγήκαν από την μαθητική και φοιτητική συγκέντρωση στα Προπύλαια, επιτέθηκαν σε έναν τροχονόμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση σε πέντε ένστολους. Ωστόσο απεφεύχθησαν τα χειρότερα, μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στα Προπύλαια βρίσκονται από τις 11:00 το πρωί εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούν συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μαθητές, αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστικά κινήματα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και υπάλληλοι των νοσοκομείων.

Η πορεία θα καταλήξει έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η οδός Πανεπιστημίου, ενώ κλειστοί παραμένουν και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης