Καθημερινή ενημέρωση

Επεισοδιακό ξεκίνημα στη δίκη για το Βελβεντό

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου συνεδριάζει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη ληστεία στο Βελβεντό, για την οποία κατηγορούνται οι νεαροί Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης Πούλος.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν οι πέντε από τους κατηγορούμενους, ενώ ο Δημήτρης Πολίτης εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Οι παρόντες κατηγορούμενοι ανέγνωσαν δηλώσεις τους κατά την έναρξη της διαδικασίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η καταδίκη τους έχει ήδη αποφασιστεί.

Οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Νίκος Ρωμανός δήλωσαν «αναρχικοί» και «αντάρτες των πόλεων», ενώ επιτέθηκαν φραστικά και εναντίον των μελών του δικαστηρίου. Τόνισαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση και το αν καταδικαστούν, αφού γνωρίζουν ότι επανειλημμένα οι «δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι».

Δήλωσαν επίσης εναντίον του συστήματος, ενώ ο Μιχαηλίδης ήταν παρών χωρίς την παρουσία συνηγόρων, θέλοντας να δείξει με τον τρόπο αυτόν ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Στον κατηγορούμενο διορίστηκε συνήγορος από τον κατάλογο των δικηγόρων που είναι στη διάθεση του δικαστηρίου.

Ο Νίκος Ρωμανός ανέφερε στο δικό του «πολιτικό μανιφέστο» πως οι τράπεζες αποτελούν κατεστημένο και για το λόγο αυτό θα είναι απέναντί τους.

Μετά την ανάγνωση των δηλώσεών τους, οι τρεις κατηγορούμενοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός και Φοίβος Χαρίσης Πούλος απεχώρησαν από την αίθουσα, ενώ οι Ανδρέας Μπουρζούκος και Ανάργυρος Ντάλιος παρέμειναν στη διαδικασία.

Συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν με τη σειρά τους αιτήματα αναβολής, καθώς στην ίδια αίθουσα πραγματοποιούνται ακόμη τρεις δίκες αυτό το διάστημα. Ο εισαγγελέας της έδρας, Γρ. Πέπονης, εισηγήθηκε να μην αναβληθεί η δίκη, αλλά να διακοπεί. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι φέρονται ότι συμμετείχαν στη διπλή ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου, του 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστεία από κοινού κατά συρροή και άλλα.
Στο ακροατήριο παραβρέθηκαν πλήθος αλληλέγγυων προς συμπαράσταση στους κατηγορούμενους.

Διαβάστε επίσης