«Επιστροφή στη φύση με υπερτροφές»

Συνέντευξη στην Καίτη Νικολοπούλου

Τα τελευταία χρόνια, και όσο τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και τα γενόσημα φάρμακα εισβάλλουν στο σώμα μας και τη ζωή μας, ερευνητές ψάχνονται ανά τον κόσμο για φυσικές τροφές που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σήμερα θα αναφερθούμε σε δύο από αυτά, την Αλόη βέρα και την γκραβιόλα. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα συνομιλώντας με την κα Βασιλική Λαμπράκου, ανεξάρτητο συνεργάτη της εταιρείας Vegas Cosmetics που προωθεί φυσικά προϊόντα υγείας και όχι μόνο.

Κυρία Λαμπράκου, πώς θα χαρακτηρίζατε με μία φράση τα δύο αυτά προϊόντα;
«Ελιξίρια ζωής! Γιατί, σύμφωνα με αποτελέσματα διαφορετικών ερευνητικών ομάδων σε πειράματα in vitro, πράγματι υποστηρίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά – χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι καταργούμε τα όποια φάρμακα μας δίνει ο γιατρός μας».

Πείτε μας τον λόγο που σε ένα σκεύασμα περιλαμβάνεται τόσο η Αλόη βέρα όσο και η γκραβιόλα
«Η Αλόη βέρα έχει το ιδίωμα να βοηθάει στην απορρόφηση των άλλων συστατικών, κάνοντάς τα να αποδίδουν το 100% των ωφέλιμων συστατικών τους. Σε αυτό προσθέστε και τις ιδιότητες της Αλόης, και θα δείτε το πόσο ωφελείται ο ανθρώπινος οργανισμός από αυτή τη μαγική συνύπαρξη».

Αυτό σημαίνει και οικονομία για τον καταναλωτή;
«Και βέβαια σημαίνει οικονομία, αφού μέσω ενός σκευάσματος τροφοδοτεί τον οργανισμό του με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες δύο φυσικών προϊόντων, και μάλιστα με πλήρη απορρόφηση των συστατικών τους».

Εάν κάποιος παίρνει και ένα τρίτο προϊόν συγχρόνως ή και τέταρτο, θα έχει τις ίδιες ευεργετικές αποδόσεις;
«Ναι, σίγουρα ναι. Η Αλόη βέρα βοηθάει πάντα θετικά. Για φανταστείτε, π.χ., να παίρνουμε υαλουρονικό οξύ και ο οργανισμός μας να απορροφάει μόνο ένα μέρος του, ενώ σε συνδυασμό με την Αλόη βέρα η απορρόφηση αυτή να είναι πλήρης».

Είναι μόδα η εναλλακτική ιατρική στην οποία τα τελευταία χρόνια στρέφονται οι άνθρωποι;
«Όχι, δεν είναι μόδα. Είναι τρόπος ζωής. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα φάρμακα έχουν ως βάση τους φυσικά προϊόντα. Απλώς η τεχνολογία βοήθησε τη γνώση. Με αποτέλεσμα την έρευνα στους τρόπους ζωής των αρχαίων λαών αλλά και απομακρυσμένων φυλών. Μαθαίνοντας π.χ. ότι ο Μ. Αλέξανδρος χρησιμοποιούσε την Αλόη βέρα για την επούλωση των τραυμάτων των στρατιωτών και των ίππων του, δεν γίνεται να μην προβληματιστούμε. Το ίδιο θα έλεγα ότι ισχύει και για την γκραβιόλα, από την εμπειρία των αυτόχθονων του Μεξικού και αλλού».

Επιστροφή στη φύση, λοιπόν;
«Ακριβώς. Αλλά με γνώση. Χρειάζεται προσοχή στην πρόσληψη τόσο ως προς τη δοσολογία όσο και ως προς τον τρόπο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η φύση έχει φροντίσει για όλα, αρκεί να έχουμε ανοιχτούς τους ορίζοντές μας γι’ αυτήν την προσφορά της».

Αλόη βέρα: το φυτό της αθανασίας
Γνωστή εδώ και περισσότερα από 5.000 χρόνια στην αρχαία Ελλάδα, την Περσία, την Αίγυπτο, τη Ρώμη, την Ινδία και την Αφρική, η Αλόη βέρα μόλις το 1930 προκάλεσε το ιατρικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α). Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεϊνών. Ενισχύει την ανάπτυξη υγιών κυττάρων, έχει επουλωτική δράση και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες σχετίζονται με την αντικαρκινική της δράση, τον διαβήτη, τη διαχείριση του βάρους, τις πεπτικές διαταραχές, τον διαβήτη, τα εγκαύματα κ.ά.
Στην αγορά κυκλοφορεί σε χυμό, σε κάψουλες, σε εκχύλισμα, σε λάδι και σε σκόνη. Επιπλέον θα τη βρούμε ως κύριο συστατικό σε καλλυντικά που έχουν σχέση με τα μαλλιά, το δέρμα, το πρόσωπο.

Γκραβιόλα: ο εξολοθρευτής του καρκίνου
Η γουανάμπανα, ή γκραβιόλα (Graviola) όπως είναι γνωστή από το πορτογαλικό της όνομα, είναι ένα πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο που φύεται στο Μεξικό, στην Κεντρική Αμερική, στην Καραϊβική και στη Νότια Αμερική. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, βιταμίνη C, Β1 και Β2.
Οι ιθαγενείς του Αμαζονίου τη χρησιμοποιούν για τον διαβήτη, την καταρροή, τους μύκητες, την πίεση του αίματος, τις αρθρίτιδες κ.ά. Ωστόσο, οι σύγχρονες ιατρικές έρευνες ανέδειξαν την γκραβιόλα σε ένα από τα ισχυρότερα αντικαρκινικά φυτά, καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να επηρεάζει τα υγιή.
Στην αγορά κυκλοφορεί ως χυμός, σκόνη, ταμπλέτες και πολτός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα