Καθημερινή ενημέρωση

Έτσι στήνονται τα ματς στην Αγγλία!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για στημένα παιχνίδια και στην Αγγλία.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph βιντεοσκόπησε από κρυφή κάμερα και αποκάλυψε συνομιλίες για προσυνεννοημένα ματς με μέλος κυκλώματος με έδρα της Ασία όπου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο στήνονται οι αγώνες, τα ποσά τα οποία εισπράττουν οι ποδοσφαιριστές αλλά και από που παίρνει εντολές.

Η υπηρεσία δίωξης οργανωμένου εγκλήματος μετά την έρευνα της Daily Telegraph ήδη έχει προχωρήσει στη σύλληψη έξι ατόμων ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τρεις ποδοσφαιριστές.

Το συνδικάτο παράνομων στοιχημάτων από την Ασία είχε επεκταθεί στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνοντας μέχρι το «Νησί».

Μάλιστα χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών εδώ και δεκαετίες στην Μεγάλη Βρετανία.

Ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες του Νational Crime Agency είναι τρεις ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζει το όνομα του νυν ατζέντη και πρώην άσου της Μπόλτον, Ντελρόι Φέισι.

Οι συλλήψεις έχουν επιβεβαιωθεί τόσο από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, όσο και από την υπηρεσία δίωξης οργανωμένου εγκλήματος. Η έρευνα συνεχίζεται με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ονόματα των συλλόγων, στα οποία μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στα videos που έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα.

Εκτιμάται πως πρόκειται για ομάδες που αγωνίζεται σε μικρότερες κατηγορίες του νησιού και σε καμία περίπτωση από την Premier League.

Όπως αποκαλύπτεται στους διαλόγους με ένα ποσό που κυμαίνεται στα 60.000 ευρώ το συγκεκριμένο κύκλωμα προχωρά στο στήσιμο των αγώνων.

Το μέλος του κυκλώματος από την Σιγκαπούρη αναφέρει ξεκάθαρα στον ερευνητή της Telegraph, πως το δίκτυο με έδρα την Ασία μπορεί εκτός από το σκορ, να διαπραγματεύεται τον ακριβή αριθμό τερμάτων που θα σημειωθούν, την διακύμανση του σκορ, ακόμα και τις κίτρινες κάρτες.

Όπως αναφέρεται, ο ποδοσφαιριστής που θα αντικρίσει κίτρινη κάρτα στο πρώτο δεκάλεπτο λαμβάνει επιπλέον 6.000 ευρώ.

Το πρόσωπο-κλειδί στο video αποκαλύπτει παιχνίδια που έχουν χειραγωγηθεί και επρόκειτο να διεξαχθούν την επόμενη μέρα τα οποία όπως αποδείχθηκε επιβεβαιώθηκαν.

Επίσης γίνεται αναφορά στον Γουίλσον Περουμάλ από την Σιγκαπούρη τον οποίο αποκαλεί «βασιλιά» και «αφεντικό». Ο Περουμάλ είχε συλληφθεί για συμμετοχή στο κύκλωμα των στημένων αγώνων όμως αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές αποκαλύπτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την δράση των «εγκεφάλων» του.

 «Στημένη» ολόκληρη ομάδα στο Μουντιάλ

Επιπλέον, όπως ακούγεται στους διαλόγους, ολόκληρη ομάδα από την Αφρική, που έπαιξε για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ήταν στημένη και μάλιστα για να αποδείξουν την αφοσίωση τους οι παίκτες πήραν από νωρίς κάρτες!

Μάλιστα μία από τις ατάκες του έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς αναφέρει: «Ποιο; το Μουντιάλ; Τουλάχιστον 15 παιχνίδια είναι αγορασμένα (στημένα)».

Τόσο η αγγλική ομοσπονδία, που την αφορά περισσότερο, όσο και η FIFA με την UEFA διεξάγουν έρευνες για να δουν ποιοι παίκτες/προπονητές/παράγοντες είναι στο κόλπο.

Δείτε το video με τις αποκαλύψεις του μέλους του κυκλώματος με τα στημένα παιχνίδια:


Football Match Fixing Claims by eksoxiko

Διαβάστε επίσης