Καθημερινή ενημέρωση

«Εχουμε άλλα κριτήρια από την τρόικα για τους πλειστηριασμούς»

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ιδιαίτερα για το θέμα των πλειστηριασμών α’ κατοικίας, μίλησε στον τ/σ ΑΝΤ-1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι η ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή θα είναι αρκετά ικανοποιητική για τους πολίτες και υποστήριξε: «Η τρόικα και φυσικά η κυβέρνηση δεν αμφισβητούν το σύστημα της δικαστικής προστασίας. Είναι ισχυρό το σύστημα. 80.000 συμπολίτες μας έχουν προσφύγει σε αυτό». Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν έρθει σε κάποια συμφωνία ακόμη με τους εκπροσώπους των δανειστών αφού «έχουμε άλλα κριτήρια». Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα έχει πολλές παραμέτρους και προσπαθούμε να το προσεγγίσουμε από πολλές και διαφορετικές πλευρές για να μην υπάρξει αδιέξοδο».

Υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να προστατεύσουμε τον δανειολήπτη καλής πίστεως και όχι αυτόν που μπορεί αλλά δεν πληρώνει». Και τόνισε: «Πρέπει να βρεθεί ένα σύστημα διαχείρισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει κατά καιρούς από τα δάνεια. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε κάποιους κανόνες με μόνιμο χαρακτήρα που θα λαμβάνουν υπόψη τους την κρίση», καταλήγοντας στο ότι: «Εχουμε νόμους που δίνουν τη δυνατότητα να «κουρεύονται δάνεια».

Διαβάστε επίσης