Γιάννης Δρόσος: “Εγώ δεν είμαι του τζάμπα”

“Εγώ δεν είμαι του τζάμπα”, ήταν η φράση που δημιούργησε προς στιγμήν μία ησυχία νεκρικής ατμόσφαιρας στους παρισταμένους προέδρους των Ερασιτεχνικών Ενώσεων στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, την περασμένη Παρασκευή 30/6.

Η φράση αυτή εκστομίστηκε από τον νυν πρόεδρο της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ.  Η ησυχία που προαναφέραμε προκλήθηκε από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα σύμφωνα με όσα γνώριζαν οι πρόεδροι των ερασιτεχνικών σωματείων και σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα περί σωματείων, τα μέλη του Δ.Σ. δεν επιτρέπεται να αμείβονται αφού τα ερασιτεχνικά σωματεία ανήκουν στην κατηγορία των μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων.

Φυσικά, ο “φυτευτός” από τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη και την κυβέρνηση, πρόεδρος κ. Δρόσος δεν έμεινε μόνο στα λόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα. Κάθε μήνα εισέπραττε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7440 ευρώ με προσκόμιση σχετικού τιμολογίου. Προφανώς στο τιμολόγιο αναγράφετο η αιτία καταβολής της αμοιβής αυτής που δεν μπορεί να ήταν άλλη παρά μόνο οι παρασχεθείσες υπηρεσίες του κ. Δρόσου ως πρόεδρος. Ποιες ήταν αυτές; Να διοργανώσει επιτυχώς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, να πληροφορήσει παραπλανητικώς τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη ότι είχε φροντίσει ώστε να είναι όλα έτοιμα για την διεξαγωγή αυτού του τελικού, να απολύσει χωρίς καν αιτιολογία υπαλλήλους της ΕΠΟ, ώστε να δημιουργηθούν κενά και να προσλάβει νέους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος ως δίκαιος άνθρωπος δεν ξέχασε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., πλην του μέλους Γ. Γέροντα που από τον πρώτο μήνα της θητείας του, βλέποντας ότι το σκηνικό των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εξομάλυνσης θύμισε πάνω κάτω με ελάχιστες διαφορές σκηνικό Ευγένιου Σπαθάρη τα βρόντηξε και δεν ξαναπάτησε στο πάρκο Γουδί. Οι υπόλοιποι όμως έμειναν και με την ευγενική προσφορά του προέδρου εξασφάλισαν τα απαραίτητα προς το ζην και όταν λέμε ζην προσδιορίζουμε ότι το δικό τους “ευ ζην” έχει γεωγραφικά όρια από το Ψυχικό μέχρι το Μικρολίμανο με κέντρο βεβαίως πάντοτε το Κολωνάκι και την περιοχή του Χίλτον.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Αποδοχές

Πρόεδρος:             Γ. Δρόσος                   7440 (με τιμολόγιο)

Αναπλ.Πρόεδρος: Ν.Μπάρτζης            6200 (με τιμολόγιο)

Παρατηρητής: Ι.Φιλιππούσης               6500 (με μπλοκάκι)

Μέλος Δ.Σ.: Ζ. Βρύζας                              9100 (με σύμβαση)

Μέλος Δ.Σ.: Α. Δέδες                                10400 (με σύμβαση)

———————————————————————————–

Ήτοι συνολικά                                            39640 ανά μήνα

 

Από τους παραπάνω μόνο ο Αλέξης Δέδες δικαιολογούσε τα λεφτά που έπαιρνε, αφού ήταν εκείνος που άνοιγε και έκλεινε τα γραφεία της ΕΠΟ.

Φυσικά δεν άφησαν έξω και την διαιτησία. Έτσι, τα μέλη της ΚΕΔ Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης για να ορίζουν μία φορά την εβδομάδα διαιτητές έγιναν συμβασιούχοι με την ΕΠΟ με μηνιαία αποζημίωση ο μεν Τριτσώνης με 14400 ευρώ μηνιαίως, ο δε Κουκουλάκης με 10000 ευρώ μηνιαίως.

Ριγμένος στις αμοιβές λόγω κρίσης ήταν ο Δημητράκης ο Καλύβας που αμοίβετο με το ποσό των 2800 ευρώ μηνιαίως. Τώρα αν στο καταστατικό της ΕΠΟ αναγράφεται ότι η θητεία των μελών της ΚΕΔ είναι διετής και ο κ. Δρόσος υπέγραψε συμβόλαια με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη με τριετή διάρκεια, εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο πρόεδρος είναι πολύ… large. Ο εισαγγελέας θα είναι;

Δηλαδή συνολικά η διαιτησία κόστιζε 27200 ευρώ μηνιαίως και αν σε αυτά αθροιστούν και οι 39640 των αμοιβών του Δ.Σ. τότε το μηνιαίο κόστος της ΕΠΟ ήταν 66840 ευρώ.

Ένα είναι σίγουρο αν οι εγκαταλείψαντες προ ετών τον μάταιο τούτο κόσμο, κορυφαίοι παράγοντες του ποδοσφαίρου όπως ο Β. Χατζηγιάννης, ο Κ.Τριβέλλας, ο Σ. Αλημίσης, ο Α.Βασσάρας, Λ.Βαμβακόπουλος και άλλοι που ποτέ δεν εισέπραξαν κάποιο ποσό για τις υπηρεσίες τους, στριφογυρίζουν μέσα στο φέρετρο τους, σίγουρα αυτό θα γίνεται, γιατί διαβάζοντας και αυτή την “Άποψη” θα έμαθαν για τους παραπάνω μισθούς που έχουν καταβληθεί και καταβάλλονται στους… επαγγελματίες διοικούντες το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ… Βλέποντας ο κ. Δρόσος ότι εντός ολίγου μας αδειάζει την γωνιά πρόσθεσε και μία παράγραφο στο καταστατικό που ψηφίστηκε σύμφωνα με το οποίο αν ο πρόεδρος είναι “εκτελεστικός” τότε επιτρέπεται η αμοιβή του. Δηλαδή με λίγα λόγια σε ερασιτεχνικό σωματείο να υπάρχει εκτελεστικός πρόεδρος όπως γίνεται με τον Όμιλο Λάτση, τον Όμιλο Μυτιληναίου, την ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ και γενικά σε όλες τις κορυφαίες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Αφήστε που έβαλε ιδέες στο μυαλό των παρισταμένων προέδρων των ερασιτεχνικών σωματείων να αμείβονται για τις υπηρεσίες τους. Βέβαια, όταν το καταστατικό τεθεί προς έγκριση στο Ειρηνοδικείο, τότε ο δικαστής αναμένεται τη σελίδα που αναγράφεται η παράγραφος περί εκτελεστικού προέδρου, να την χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του στην τουαλέτα.

Όπως όμως είπαμε δεν το βάζει κάτω… Η κρίση, κρίση, αλλά τα ρουσφέτια, ρουσφέτια. Έτσι σε μία ΕΠΟ που το προσωπικό της θεωρείται πλεονάζον ο πρόεδρος προσέλαβε καμιά 10αριά υπαλλήλους με αποδοχές στρατηγού εν συντάξει. Έτσι, η γραμματέας του κ. Σέχου Μπρουλίνα Χριστίνα αμείβεται με 2500 ευρώ το μήνα, η έτερη γραμματέας Λεβέντη Αικατερίνη 2400 ευρώ ανά μήνα, ο κ. Χαραλαμπάκης Ιωάννης υπάλληλος λογιστηρίου 4400 το μήνα, ο κ. Κοκολιός Νίκος υπάλληλος λογιστηρίου με 3700 το μήνα και ο κ. Τσιγκάκης Χαράλαμπος με 1500 ευρώ το μήνα. Είπαμε ο πρόεδρος είναι υπεράνω κρίσεων και επικρίσεων.

Τελειώνοντας πρέπει να αναφερθούμε στο παραμύθι του κ. Δρόσου ότι τους μισθούς του Δ.Σ. χρηματοδοτεί η FIFA. H FIFA έστειλε μόνο 300.000 ευρώ, εκ των οποίων 200.000 ευρώ έλαβαν οι Ενώσεις και 80.000 ευρώ ο Μπίκας για τον εμπρησμό του σπιτιού του.

Έτσι, λοιπόν, έχουμε οι Ενώσεις να έχουν χρόνια να δουν το χρώμα του χρήματος, αλλά ο κ. Δρόσος και η παρέα του ελέω Κουτσοκούμνη να ζουν καλά. Και οι άλλοι χειρότερα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα