Καθημερινή ενημέρωση

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα»

Συνέντευξη-παρέμβαση έδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στην οποία εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, για τα κρούσματα βίας και ναζισμού που εμφανίζονται στην κοινωνία, καθώς για τον εδραίο κίνδυνο εκτροπής του πολιτεύματος.

Ο Μακαριότατος « κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Δημοκρατία είναι μία έννοια, είναι ένας τρόπος ζωής και διακυβέρνησης των ανθρώπων. (…). Τώρα εάν εμείς που θέλουμε να λειτουργούμε σε αυτό το σύστημα δεν είμαστε ικανοί, είμαστε επιρρεπείς σε εκτροπές, δεν φταίει η Δημοκρατία. (…) Φταίνε εκείνοι που την ωθούν στην εκτροπή».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση στη χώρα και για τις… αντοχές των φορολογουμένων αναφέρει: «Η κοινωνία μας, ο λαός μας, δεν αντέχει άλλο. Τα όποια περιθώρια έχουν εξαντληθεί. (…) Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα», τονίζει ο αρχιεπίσκοπος και επισημαίνει πως «πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι αλλά καθαροί, λέγοντας την αλήθεια στο λαό. Να έχουμε υπομονή και συνεχώς να προσπαθούμε γιατί θα αργήσει αυτή η δύσκολη κατάσταση να περάσει».

Παράλληλα εμφανίζεται αντίθετος με το σύμφωνο συμβίωσης, προβλέπει πολιτικές εξελίξεις λόγω της αγανάκτησης των πολιτών και των αναγκών τους, αρνείται να πάρει θέση στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα και τάσσεται αναφανδόν εναντίον των κρουσμάτων βίας και του φαινομένου του νεοναζισμού.

Τέλος, ο Μακαριότατος διατηρεί επιφυλάξεις για το θέμα της κατασκευής του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι η Εκκλησία διαθέτει μεγάλη περιουσία, ενώ προσθέτει πως το έργο της δεν περιορίζεται σε φιλανθρ

Διαβάστε επίσης