“H N.Δ αποδέχεται τη μείωση αφορολόγητου έτσι ώστε να μειωθούν οι υψηλοί συντελεστές;”

“Οχι” λέει και ο Γιάννης Δραγασάκης στη μείωση του αφορολόγητου ορίου. “Δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώνει τις αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των θεσμών” τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Μπαίνουμε σε λεπτή φάση αμοιβαίων μετατοπίσεων στη διαπραγμάτευση», τόνισε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Αν εξαρτιόταν αποκλειστικά από την κυβέρνηση, τότε η διαπραγμάτευση θα έκλεινε τη Δευτέρα στο Eurogroup», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «έχει αναδειχθεί πως υπάρχουν προβλήματα και αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των θεσμών, όπως για παράδειγμα η ελάφρυνση του χρέους μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας» και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώνει ότι υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των θεσμών».

Ο Γ. Δραγασάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του ΔΝΤ να μειωθεί το αφορολόγητο για να μειωθούν οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι δεν θα πληρώνουν όσοι έχουν δυνατότητα» είπε εξηγώντας ότι σε μια χώρα σε κρίση, υπό χρεοκοπία, πρέπει να συμβάλλουν περισσότερο όσοι έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα.

«Όταν λοιπόν η κ. Μπακογιάννη ζητάει να ποινικοποιηθεί η καθυστέρηση, σε ποιον αναφέρεται, ποιος καθυστερεί; Η ελληνική κυβέρνηση ή αυτοί που θέτουν αιτήματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά;», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Αποδέχονται τη μείωση του αφορολόγητου έτσι ώστε να μειωθούν οι υψηλοί συντελεστές; Εκκρεμεί η απάντηση στο ερώτημα αυτό, προς την ΝΔ, τον κ. Μητσοτάκη, την κ. Μπακογιάννη αλλά και τα άλλα κόμματα και τον κ. Στουρνάρα», τόνισε ο Γ. Δραγασάκης.

«Όποιος μιλάει για καθυστέρηση καλείται να πάρει θέση και για τα επίδικα της διαπραγμάτευσης» σημείωσε.

Το θετικό σενάριο για την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πλέον υποστηρικτές των θέσεών της και πως τα αποτελέσματα για την οικονομία είναι πολύ καλά, όπως αναγνώρισε και ο Μοσκοβισί, διαψεύδοντας την αντιπολίτευση στο εσωτερικό, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κατέστησε σαφές πως το Plan b είναι να εκμεταλλευτεί η χώρα τις αντιθέσεις και τις ρηγματώσεις στο εσωτερικό κυβερνήσεων, χωρών και κομμάτων, μαζί με τα θετικά στοιχεία της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα