Καθημερινή ενημέρωση

Ισοπαλία-πισωγύρισμα…

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από καλές εμφανίσεις και νίκες, ωστόσο στο -θεωρητικά εύκολο- παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις πόντους, μένοντας στο 1-1, κάτι που δεν άρεσε στον Γιάννη Αναστασίου.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» θεωρεί υπεύθυνους για τη χθεσινή «γκέλα» τους ποδοσφαιριστές τους, αλλά και τη διαιτησία της αναμέτρησης. Μάλιστα, φρόντισε να κάνει εμφανή τη δυσαρέσκειά του και στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στη Ριζούπολη:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την εμφάνιση και την απόδοσή μας. Δεν βρίσκω το λόγο που έγινε αυτό. Είναι ανεξήγητο ότι είχαμε τέτοιο μπλακ άουτ. Είναι κρίμα γιατί βρισκόμασταν σε μία καλή κατάσταση.

Για μένα ήταν ανεξήγητη η συμπεριφορά όλης της ομάδας κι αυτό με προβληματίζει. Εύχομαι να μην μας κοστίσουν στη συνέχεια οι χαμένοι δύο βαθμοί. Με τέτοιες εμφανίσεις δίνουμε δικαιώματα. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για την προσπάθεια. Πήραν ένα βαθμό, ενώ ίσως μπορούσαν και τρεις.

Συνεχίζουμε με το Κύπελλο. Θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι ότι για να πάμε μπροστά και να πετύχουμε θα πρέπει να το κάνουμε ομαδικά κι όχι ατομικά. Αν το καταλάβουμε θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε πολλά. Αν κάθε παίκτης παίζει για τον εαυτό του θα έχουμε θέματα, αλλιώς θα πάμε καλά. Ευελπιστώ ότι ήταν μία κακή παρένθεση.

Ίσως με αυτές τις σφαλιάρες αλλάξει αυτό και κάθε παίκτης να κάνει την αυτοκριτική του. Η έπαρση και η υπεροψία είναι πολύ άσχημο όταν δεν έχεις κερδίσεις κάτι στην καριέρα σου. Καλό θα είναι να δουλεύουμε σεμνά και ταπεινά κάθε Κυριακή. Αν το κάνουμε θα έχουμε πολλά να πετύχουμε. Αν είμαστε υπερόπτες θα το πληρώνουμε όπως το πληρώσαμε».

Μέσα στη βδομάδα τα παιδιά είχαν καλή νοοτροπία, αλλά αυτό άλλαξε. Θα πρέπει να ξέρουμε πότε αυτό είναι καλό για την ομάδα και πότε για τον εαυτό μας.

Θα πω για πολλοστή φορά ότι αδικούμε τους εαυτούς μας. Ωριμότητα, εμπειρία, νοοτροπία. Σίγουρα έχουμε πολλά κενά. Δεν έχουμε καταφέρει και δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Το λέω συνέχεια και το τονίζω».

Γίνεται αντιληπτό ότι ο προπονητής των «πράσινων» είναι απογοητευμένος από τη νοοτροπία που επέδειξαν οι παίκτες του, θεωρώντας την πισωγύρισμα στην προσπάθεια που γίνεται φέτος να «χτιστεί» μία ομάδα που θα μπορεί να διεκδικήσει τους στόχους της τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλησε να τους επιστήσει την προσοχή και επανέλαβε αρκετές φορές ότι οι ποδοσφαιριστές του οφείλουν να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται. Βέβαια, οι ευθύνες βαραίνουν κι εκείνον, αφού όφειλα να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα του σε αυτόν τον τομέα, μιας και γνωρίζει εκ των προτέρων ότι πολλοί από τους παίκτες του δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν καταστάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Τέλος, σκόπιμα έγινε αναφορά και για τη διαιτησία και για το πέναλτι του Αλβάρεζ πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο, μία φάση στην οποία όντως υπάρχει κράτημα, ωστόσο, αυτό που πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως ήταν η εικόνα των «πράσινων» ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την επίτευξη του τέρματος του Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης