Καθημερινή ενημέρωση

«Καυτές» μαγνητοφωνημένες συνομιλίες Τσοχατζόπουλου – Σμπώκου

Ο Άκης του ζήταγε επίμονα λεφτά κι ο Σπώκος  έκανε το …παγώνι.

Αυτό είναι το κυρίαρχο αντικείμενο υποκλαπεισών συνομιλιών ανάμεσα στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον έμπιστο του γενικό γραμματέα εξοπλισμών ,οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες «κοσμούν» μια ακόμη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για τα «έργα και τις ημέρες» των δύο αντρών.

Οι επίμαχες συζητήσεις  που φέρεται να έχουν διεξαχθεί  ανάμεσα στους σε αυτοκίνητο , και μάλιστα σε πολυσύχναστο δρόμο ,  ήρθαν στην  επιφάνεια από την τηλεοπτική εκπομπή  «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Οι ανακριτές της υπόθεσης  διερευνούν με βάση το περιεχόμενο τους τη δυνατότητα στοιχειοθέτησης κατηγορίας, μέσω μαρτυρικών καταθέσεων και άλλων σχετικών στοιχείων , καθώς  οι συνομιλίες αυτές  είναι ένα μέσον αποδεικτικό που όμως έχει αποκτηθεί παρανόμως .

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις , δράστης της ηχογράφησης τους είναι ο ίδιος ο πρώην υπουργός , ο οποίος κατηύθυνε τη συζήτηση με τον Γιάννη Σμπώκο θέλοντας να αποδείξει, προφανώς σε τρίτα πρόσωπα, ότι ο πρώην συνεργάτης του που φέρεται να είχε διαχειριστεί μεγάλα ποσά από τις μίζες τον είχε αφήσει άφραγκο.

Και σε αυτές τις συνομιλίες, όπως ακριβώς και στις περιβόητες σημειώσεις  οι οποίες  κατασχέθηκαν από το γραφείο του πρώην υπουργού, τα μεγάλα ονόματα που εμπλέκουν οι συνομιλητές στο πάρτι του «μαύρου χρήματος» δίνουν και …παίρνουν…

Και ποιοι δεν ακούγονται στις κουβέντες των δύο αντρών.
Πολιτικά πρόσωπα, πασίγνωστοι οικονομικοί παράγοντες του τόπου, δικηγόροι αλλά και «επώνυμοι» ¨δημοσιογράφοι που φέρεται να ήταν στην …αυλή του Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

Διαβάστε επίσης