Καθημερινή ενημέρωση

«Κόκκινη γραμμή» η προστασία της πρώτης κατοικίας

«Κόκκινη γραμμή» αποτελεί  για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοικητική επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να τη θέσει θα πρέπει να τη θέσει η κοινωνία.

Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να πάρει θέση στην τροπολογία  που κατέθεσε την Τρίτη το κόμμα του στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι  24 ώρες από την κατάθεση και τη δημοσιοποίηση της πρότασης, ακόμα δεν έχει ακούσει καμία συγκεκριμένη θέση από την κατά τα άλλα λαλίστατη σε διάφορα ζητήματα κυβέρνηση, και κάλεσε  για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση.

Μάλιστα αναρωτήθηκε «αν θα στηρίξει, θα ψηφίσει η κυβέρνηση, η κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στη Βουλή, τη συγκεκριμένη τροπολογία ή θα συνεχίζεται αυτό το κρυφτούλι με την τρόικα».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του ΕΒΕΑ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» τον θεσμό του Επιμελητηρίου και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση αν δεν στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Χαρακτήρισε επίσης «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» το ζήτημα του ασφαλιστικού προβλήματος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς, όπως είπε, 350 χιλιάδες περίπου μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται εκτός ασφαλιστικού συστήματος και δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σημείωσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ιδέα να υπάρξει κεφαλαιοποίηση των χρεών και να ξεκινήσουν από 1/1/2014 οι 350.000 μικρομεσαίες επιχειρηματίες να πληρώνουν τη συνδρομή τους και να επανεταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα.

«Διανύουμε πάρα πολύ δύσκολες μέρες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι κινήσεις και οι πολιτικές προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση σε ότι αφορά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.

Διαβάστε επίσης