«Με την Ελλάδα οι δανειστές είναι πανευτυχείς»

Την πίστη του ότι στις 15 (Eurogroup) ή στις 22 (Σύνοδος Κορυφής) Ιουνίου θα υπάρξει μια «έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία» η οποία θα βοηθάει την Ελλάδα να βγει στις αγορές την ώρα που πρέπει και θα βάζει στις σωστές ράγες την ελληνική οικονομία και κοινωνία, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξη του στον τ/σ ΣΚΑΙ, εκτίμησε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες δίνουν έναν «θετικό οδικό χάρτη» για την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «εύλογες» τις κόντρες που εκδηλώνονται. Όσον αφορά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι πρέπει να πάρει υπόψη του και άλλες φωνές στους κόλπους της Ευρωζώνης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διαμορφωθεί ο κατάλληλος συσχετισμός δυνάμεων τις επόμενες μέρες για να υπάρξει συμφωνία.

Πιστός στο δόγμα της κυβέρνησης ότι «για όλα φταίνε οι δανειστές», ο πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε θεατές στη διαπραγμάτευση, ενώ επισήμανε ότι με την Ελλάδα οι δανειστές είναι πανευτυχείς». Όσον αφορά τον κ. Σόιμπλε, ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι έχει εμμονές στρατηγικής επαναλαμβάνοντας τρεις φορές ότι με αφορμή το ελληνικό ζήτημα θέλει να στείλει μηνύματα και προς άλλους, όπως στο ΔΝΤ, τον Μάριο Ντράγκι και ειδικότερα στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τα όριά τους.

«Κάποιοι προτιμούν να δώσουν στοιχεία ανεντιμότητας και αποσταθεροποίησης σε μια μικρή χώρα για να δώσουν τα μηνύματά τους στον Μακρόν, τον Ντράγκι και το ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της διαπραγμάτευσης είναι «πολυπαραγοντικό». «Δεν είναι η χώρα μας απέναντι σε όλους όπως του ’15. Υπάρχει αντιπαράθεση ΕΚΤ, ΔΝΤ, Γερμανικού ΥΠΟΙΚ (…) Συμμετέχουμε σε μια σκληρή σύγκρουση που για πρώτη φορά δεν μας αφορά», υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, επέμεινε ότι οι διεργασίες στην Ευρώπη έχουν τροποποιήσει το συσχετισμό δυνάμεων. «Θα δεχτούμε συμφωνία που θα οδηγήσει τη χώρα στις αγορές» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «ο Σόιμπλε είναι υποχρεωμένος να ακούει τι λέει ο Μοσκοβισί ή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και γι’ αυτό αισιοδοξώ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα