Καθημερινή ενημέρωση

Μείωση της ζημίας πέρυσι, κερδοφόρα η φετινή σεζόν

Για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στον ΟΦΗ –κατά τη διάρκεια της προεδρίας του– ο Μάνθος Πουλινάκης είναι κάτι που σας έχουμε τονίσει ουκ ολίγες φορές στην «Α». Ωστόσο, ο διοικητικός ηγέτης των «μεαλόνευκων» απέδειξε και με έργα ότι έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ κι αν μη τι άλλο έχει βάλει για τα καλά την ομάδα στον δρόμο της «κάθαρσης».

Στο χθεσινό ΔΣ, με επίκεντρο το οικονομικό, ο Μάνθος Πουλινάκης και ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Μανόλης Βασιλάκης ενημέρωσαν πλήρως τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για τα νέα δεδομένα στην ΠΑΕ. Που είναι σαφώς πολύ καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν και ο ΟΦΗ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην εξυγίανση.

Στα δεδομένα που γνωστοποίησαν ο πρόεδρος και ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η μείωση της ζημίας κατά τη χρήση την περσινή σεζόν σε σχέση με αυτή για το 2011-12. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφανίζει λιγότερες ζημίες κατά 1.141.000 σε μια περίοδο, μάλιστα, που τα έσοδα της ΠΑΕ ήταν λιγότερα κατά 600.000 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο χρήσης. Ουσιαστικά, ο Μάνθος Πουλινάκης κατάφερε με τις κινήσεις του να μειώσει το «άνοιγμα» της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι είχε λιγότερα «όπλα» στα χέρια του σε σχέση με τους προκατόχους του. Η εξέλιξη αυτή ήταν –πέρα από εντυπωσιακή– φυσιολογική, καθώς σε σχέση με την περίοδο 2011-12 τα έξοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 2,3 εκατ. ευρώ!

Λύθηκε το θέμα με την εγγυητική

Εξίσου σημαντικό για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ είναι και το θέμα που είχε προκύψει με την εγγυητική επιστολή και πιθανή κατάπτωσή της λόγω οφειλής. Ωστόσο, όπως ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ βρέθηκε και γι’ αυτή την περίπτωση η λύση, αφού ο Μάνθος Πουλινάκης πέτυχε τον διακανονισμό της συγκεκριμένης οφειλής με τη Παγκρήτια τράπεζα και πολύ σύντομα θα κλείσει οριστικά και αυτή η «τρύπα».

Χορηγικό πρόγραμμα και κέρδη!

Στη συνέχεια τα μέλη του ΔΣ του ΟΦΗ ενημερώθηκαν αναλυτικά για το χορηγικό πρόγραμμα της ΠΑΕ στη φετινή σεζόν. Η αύξηση των χορηγιών είναι εντυπωσιακή σε σχέση με την περσινή χρήση και σε ποσοστό αγγίζει το 22% (παρά τις σημαντικές μειώσεις από τη χορηγία του ΟΠΑΠ σε όλες τις ΠΑΕ), ενώ ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί τα έσοδα της ΠΑΕ από το νερό «ΟΦΗ» και άλλα προϊόντα που σύντομα θα τεθούν στην κυκλοφορία.

Στο χορηγικό πρόγραμμα του ΟΦΗ συμμετέχουν συνολικά 62 εταιρείες εκ των οποίων οι 50 τοπικές (του Ηρακλείου), ενώ οι 12 είναι πολυεθνικές ή εθνικές. Ουσιαστικά ανανεώθηκαν όλες οι περσινές χορηγίες των «μελανόλευκων» και προσελκύσθηκαν 41 νέοι διαφημιζόμενοι.

Επίσης, αποφασίστηκε να προταθεί στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και στον Σύλλογο Μετόχων η σύσταση εμπορικής εταιρείας που θα έχει την αποκλειστική εκμετάλλευση του σήματος της ομάδας.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, αν η ΠΑΕ ακολουθήσει την ίδια πολιτική στο οικονομικό κομμάτι τότε η επόμενη περίοδος χρήσης 2013-14 θα κλείσει για πρώτη φορά με κέρδη στον ισολογισμό!

Αύξηση και στα διαρκείας

Παράλληλα με τις ενέργειες του εμπορικού τμήματος (μείωση τιμών, ελκυστικά πακέτα προσφορών κ.α.) υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση και στα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας που φτάνει το 105%. Συνολικά διατέθηκαν 3.002 εισιτήρια διαρκείας (αύξηση 367%) και στα έσοδα υπήρξε αύξηση 236% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

ΑΜΚ ύψους 2 εκατ. ευρώ

Τέλος στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η σύγκληση τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ενώ οριστικοποιήθηκε και επίσημα η ΑΜΚ κατά 2 εκατ. ευρώ. Η τελική τιμή της μετοχής οριοθετήθηκε στο 1,34 ευρώ και η διαδικασία θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης