Καθημερινή ενημέρωση

Μέχρι την Τρίτη το πόρισμα της NEXIA

Η αβεβαιότητα στον Άρη εντείνεται μετά την απόρριψη της αίτησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99 και το θέμα του επενδυτή, ωστόσο η ΚΜΑ ανακοίνωσε ότι μέχρι την Τρίτη παραλαμβάνεται το πόρισμα της ΝEXIA.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Ηλιάδης δεσμεύτηκε ότι θα το πληρώσει ο ίδιος, αλλά το σημαντικό είναι πως από το πόρισμα του ελέγχου θα προκύψουν στοιχεία και ευθύνες για το πώς έφτασε η ΠΑΕ Άρης σε αυτό το σημείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε την 28.11.2013, στα γραφεία της Κ.Μ.Α., ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δ.Σ. της Κ.Μ.Α., του Προέδρου του Α.Σ. κ. Γιώτα και του ταμία αυτού κ.Κώτση, του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. εκπροσωπούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ευθυμιάδη και τα μέλη κ. Γκουρλάκη και κ. Παπαδόπουλο, των δικηγόρων που χειρίστηκαν το άρθρο 99 κυρίους Αργυριάδη, Τσομίδη και Χριστοφορίδη καθώς και των λογιστών της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ κυρίους Κωτσιόπουλο και Χατζηπεντσίδη.

Κατά την συνάντηση έγινε ανάλυση της απορριπτικής απόφασης για το άρθρο 99, τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή καθώς και τις δυνατότητες αντίδρασης από πλευράς ΑΡΗ. Σημαντικό στοιχείο για τη συζήτηση υπήρξε η εισροή χρημάτων στα ταμεία της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τόσο τα τρέχοντα θέματα της Π.Α.Ε., όσο και για να αυξηθούν οι πιθανότητες ευδοκίμησης των κινήσεων που θα ακολουθήσουν για το άρθρο 99.

Η Κ.Μ.Α. ζήτησε από την Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ να δεσμευτεί για τα όσα ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποί της σχετικά με την έλευση επενδυτή στην ομάδα. Οι εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. δήλωσαν ότι το θέμα θα λήξει μέχρι την 5/12 όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. . Συνεπώς η όποια απόφαση για την εξέλιξη του άρθρου 99 θα ληφθεί μετά την πάροδο της συγκεκριμένης προθεσμίας. Σε ότι αφορά την παραλαβή του πορίσματος, ενημερώνουμε τα μέλη μας πως θα υπάρξει αύριο Παρασκευή, τηλεφωνική επικοινωνία με την ΝΕXΙΑ προκειμένου να παραληφθεί μέχρι την Τρίτη. Ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει ο ίδιος την εταιρία εξ ιδίων κεφαλαίων.

Στο Δ.Σ. που ακολούθησε, αποφασίστηκε ομόφωνα η οριστική παύση του κ. Δημήτρη Τατάκη από τη θέση του Ταμία του Δ.Σ. της Κ.Μ.Α.. Οι λόγοι της απόφασης θα αναλυθούν στα μέλη του φορέα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μετά την παραλαβή του πορίσματος της ΝΕXΙΑ.

Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη ότι θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2/12/2013 συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της Κ.Μ.Α. στα γραφεία του φορέα, όπου θα γίνει ανάλυση των πεπραγμένων του Δ.Σ. από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του μέχρι σήμερα».

Διαβάστε επίσης