Καθημερινή ενημέρωση

Νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) στην Κύπρο, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων από τις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων αναμενόταν να τελειώσει γύρω στις 10:00 το βράδυ της Κυριακής, αλλά παρατάθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οπως προκύπτει από τα τελικά αποτελέσματα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφάλισε 12.460 ψήφους ή ποσοστό 51,12%, ενώ ο έτερος υποψήφιος και απερχόμενος πρόεδρος, Μάριος Καρογιάν, συγκέντρωσε 11.914 ψήφους ή ποσοστό 48,88%.

Πριν από την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, ο κ. Καρογιάν και το επιτελείο του υπέβαλαν ένσταση κατά του κύρους των εκλογών, καταγγέλλοντας ότι δεν επετράπη σε περισσότερα από 400 παλαιά και νέα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν. Επίσης, ο κ. Καρογιάν είχε ζητήσει επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων σε όλες τις επαρχίες. Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν σε σύσκεψη των εφόρων εκλογής όλων των επαρχιών και η ανακήρυξη του Νικόλα Παπαδόπουλου ως νέου προέδρου του ΔΗΚΟ έγινε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακήρυξή του, ο κ. Παπαδόπουλος έστειλε μηνύματα εσωκομματικής ενότητας. Τόνισε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας λέχθηκαν πολλά, αλλά διαγράφονται όλα και το ΔΗΚΟ γυρίζει σελίδα.

«Θέλω ξεκάθαρα να τείνω χέρι φιλίας και συνεργασίας προς τον συναγωνιστή Μάριο Καρογιάν και σε όλους τους συναγωνιστές που θέλουν να βοηθήσουν, ώστε αυτό το τιμημένο κόμμα, να συνεχίσει να υπηρετεί την Κύπρο και τον λαό της, γιατί είναι πολύ περισσότερα όσα μας ενώνουν παρά όσα μας χωρίζουν» είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι το κόμμα θα δώσει αγώνες για να ξεπεράσει η πατρίδα τα οικονομικά αδιέξοδα και να επιλυθεί το Κυπριακό.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και επίσης του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου, είχε ταχθεί εναντίον της υποστήριξης της υποψηφιότητας του νυν προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου από το κόμμα. Ωστόσο προεκλογικά είχε δήλωσε ότι αν το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης