Καθημερινή ενημέρωση

Ο Γ. Μιχελάκης για το Τμήμα Αλλοδαπών του Δ. Αθηναίων

Σε απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την επιστολή των εργαζομένων του Τμήματος Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως «ανακρίβειες και ψεύδη» τις ανώνυμες καταγγελίες που αφορούσαν παραβατικότητα υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας και περιήλθαν σε γνώση του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρονται τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης ως όφειλε, διαβίβασε, στις 06.11.2013, τις καταγγελίες προς διερεύνηση στη Δικαιοσύνη.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, εκτός από τις καταγγελίες που του προσκόμισε ο υπουργός Εσωτερικών, είχε ήδη παραγγείλει τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών εξετάσεων που αφορούσαν άλλες παρόμοιες καταγγελίες για την ίδια υπηρεσία.

Πρόκειται για υπόθεση παθητικής δωροδοκίας υπαλλήλων του τμήματος Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων καθώς και παράβασης των διατάξεων της παρ.7 του άρθρου 87 του Ν. 3386/2005 που αφορούσαν παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων αλλοδαπών. Μάλιστα στην κατοχή ενός εξ αυτών βρέθηκαν σφραγίδες και το διαβατήριο ενός αλλοδαπού».

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη ο οποίος διαβίβασε αντίστοιχη καταγγελία, στις 06 Νοεμβρίου 2013, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης