Καθημερινή ενημέρωση

«Ο υποβιβασμός των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ δεν είναι λύση»

Δεν αποτελεί λύση ο υποβιβασμός των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος στον «Sentra». Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League πρόσθεσε ότι οι δύο σύλλογοι οφείλουν εξηγήσουν στον Συνεταιρισμό τον λόγο για την κίνηση τους να καταθέσουν αγωγή για την ακύρωση της απόφασης της Λίγκας σχετικά με τα δυσφημιστικά σχόλια.

Μάλιστα, ο Έλληνας παράγοντας τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν απειλεί σε τίποτα το ποδόσφαιρο, και υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες στη Super League είναι δημοκρατικές.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε και στην αρκαδική ομάδα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Στάικο Βεργέτη και σημείωσε ότι οι Τριπολιτσιώτες θέλουν πολλή δουλειά ακόμη για να κάνουν την υπέρβαση.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Μποροβήλος:

-Για το αν υπάρχει έκτακτο Δ.Σ. στη Superleague και ανοιχτή γραμμή με την ΕΠΟ:
«Δεν ξέρω αν έχει μιλήσει ο κύριος Μώραλης με την ΕΠΟ. Οσο για το Δ.Σ., δεν ξέρω, δεν έχω ενημερωθεί ακόμα, αν θα γίνει αύριο Δευτέρα».

-Για το θέμα υποβιβασμού και ανόδου και το πόσες θα είναι:
«Θα έπρεπε να `χει λήξει αυτό το θέμα. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Κάθε κοινός νους το βλέπει ότι κακώς έχει πάει μέχρι τώρα οι προκυρήξεις μας τόσο ως Superleague όσο και ως Football League έπρεπε να είναι σαφείς και εγκεκριμένες. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα το τελειώσουμε το θέμα, δεν πάει άλλο. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και θα δοθεί ένα τέλος».

-Για το αν στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού είναι λύση ο υποβιβασμός:
«Δεν πιστεύω ότι είναι λύση ο υποβιβασμός των δυο αυτών ομάδων. Δεν δίνει λύσεις στο ποδόσφαιρο. Μέσα από διάλογο θα βρεθεί μονάχα η λύση».

-Περί της ανόδου του Αστέρα στη βαθμολογία και την παρουσία του Στάικου Βεργέτη:
«Είναι νωρίς ακόμα να πούμε λόγια, στο ποδόσφαιρο το σωστό είναι να τρως μικρή μπουκιά και να μην λες μεγάλα λόγια. Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Βεργέτη. Ο Τσιώλης άφησε έργο στην Τρίπολη και έχουμε τα καλύτερα να θυμόμαστε και πλέον με τις δυο συνεχόμενες νίκες μπήκαμε στην πεντάδα και έχει ο Θεός. Όταν έφυγε ο Τσιώλης αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον Βεργέτη, διότι ήταν βοηθός σ’ όλα τα χρόνια στη Superlealeague. Εχει εμπειρία και ήρθε ο καιρός ως νέο παιδί να δοκιμαστεί και να δείξει την αξία του. Είμαστε δίπλα του σ’ αυτή την προσπάθεια, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πετύχει».

-Για το πόσο ψηλά κοιτάει ο Αστέρας:
«Πιστεύουμε ότι κόντρα στις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει και θέλουμε πολύ δουλειά για να μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Πάντως, τους κοιτάμε στα μάτια. Χρόνο με το χρόνο ο Αστέρας θα ανέβει σκαλί- σκαλί. Στη ζωή, άλλωστε, πρέπει να ανεβαίνεις από τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ».

-Για τα όσα έγιναν πέρσι στον τελικό με τις δηλώσεις κατά της διαιτησίας και την εν γένει στάση της ομάδας απέναντι στον θεσμό:
«Ο Αστέρας πάντοτε θέλει να τιμάει τους θεσμούς και αυτό κάνει με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η διαιτησία είναι ιδιαίτερο θέμα και προσπαθούμε να βοηθάμε. Βέβαια, όταν μία διαιτησία είναι καταδικαστική ή εχθρική, τότε ενδεχομένως να αλλάζουν τα πράγματα. Πάντως, επαναλαμβάνω πως ο Αστέρας σέβεται το θεσμό και προσπαθεί να βοηθήσει. Εννοείται, βέβαια, ότι κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά ο θεσμός».

-Για το αν συμφωνεί με την άποψη Μώραλη αν υπάρχει μπλογκ με δεδομένη την κίνηση ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού:
«Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Οσο για τη διάταξη που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία. Νομίζω ότι είναι μια διάταξη που δεν απειλεί σε τίποτα το ποδόσφαιρο. Τώρα δεν θέλω και δεν μπορώ να κρίνω την τακτική των δυο ομάδων. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα κληθούν να μας εξηγήσουν γιατί το έκαναν».

-Για το αν οι δυο ομάδες χαράζουν δική τους γραμμή:
«Δικαίωμα τους είναι να χαράξουν γραμμή και να καταθέσουν τις όποιες προτάσεις τους. Υπάρχει η πλειοψηφία, οι διαδικασίες στη Λίγκα είναι δημοκρατικές και θα τις δούμςε. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει στην πλειψηφία τις απόψεις του».

Διαβάστε επίσης