Καθημερινή ενημέρωση

«Οι αλλαγές στην εργατική νομοθεσία δεν είναι απαίτηση της τρόικα»

«Οι συντελούμενες αλλαγές στην εργατική νομοθεσία της Ελλάδας είναι απόρροια του εγχώριου κεφαλαίου και όχι απαίτηση της τρόικα» υποστήριξε ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν, απαντώντας σε επερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Στην ερώτησή του ο κ. Χουντής αναφερόταν σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου (17/09/2013) που έθεταν ερωτηματικά για την προέλευση ειδήσεων για αλλαγές στον εργασιακό και συνδικαλιστικό νόμο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον «περιορισμό του ρόλου που διαδραματίζουν τα ελληνικά συνδικάτα, καθώς επίσης, την εισαγωγή συγκεκριμένης ρύθμισης με την οποία μια απεργία θα κρίνεται παράνομη εάν δεν έχει συμφωνήσει το 51% του συνόλου των εργαζομένων».

Σε αυτό το πλαίσιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε την Κομισιόν κατά πόσο «υπάρχουν απαιτήσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση για αλλαγές στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο του συνδικαλισμού στην Ελλάδα».

Απαντώντας ο κ. Ρεν ξεκαθαρίζει ότι «τα ζητήματα που ανέφερε» ο Έλληνας ευρωβουλευτής «δεν αποτελούν μέρος των όρων πολιτικής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Επιτροπής».

Διαβάστε επίσης