Καθημερινή ενημέρωση

«Όχι καλοκαίρι το Μουντιάλ του Κατάρ»

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην ισπανική εφημερίδα AS ο Μισέλ Πλατινί επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ το καλοκαίρι.

«Έχω ενημερώσει από την πρώτη στιγμή και τους δημοσιογράφους αλλά και τους διοργανωτές ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το Μουντιάλ το καλοκαίρι. Πρότεινα να μην πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια του μόνο στο Κατάρ αλλά και σε άλλα Εμιράτα», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA και συνέχισε:

«Η FIFA και η UEFA έχουν συμφωνήσει σε σημαντικά σημεία όπως το να πραγματοποιηθεί το Μουντιάλ του Κατάρ το καλοκαίρι δεν θα είναι ό,τι καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση η FIFA δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα αυτό πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία», τόνισε ο Πλατινί ο οποίος σχολίασε για το ενδεχόμενο αλλαγής της χώρας που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ 2022

«Καμία. Ίσως να αλλάξουμε την ημερομηνία , τον μήνα αλλά όχι τη χώρα, όχι το Κατάρ.

«Η ΟΥΕΦΑ επιθυμεί Ιανουάριο και η ΦΙΦΑ Δεκέμβριο», ήταν η ερώτηση που τέθηκε από τους δημοσιογράφους της ισπανικής εφημερίδας στον Μισέλ Πλατινί:

«Το σκεφτόμαστε. Αλλά η διεξαγωγή του δεν θα επηρεάζει το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Δεκέμβριο τους Χειμερινούς Αγώνες», τόνισε και κατέληξε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις νέες εκλογές της FIFA

«Δεν το έχω σκεφθεί ακόμη. Όμως υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το 2015. Αυτή την στιγμή είμαι αρκετά καλά στην UEFA».

Διαβάστε επίσης