Καθημερινή ενημέρωση

Πελεγρίνης: Αυταρχικός ο υπουργός Παιδείας

Δεν έχει τέλος η κόντρα του Θεοδόση Πελεγρίνη με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε το πρωί σε εκδήλωση καθηγητών σε αίθουσα του Πανεπιστημίου και επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας, κατηγορώντας τον για αυταρχισμό. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης σημείωσε ακόμα πως δεν περίμενε να διαρκούσε τόσο πολύ η απεργία, επισημαίνοντας ότι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη με νέα λάθη.

«Κατηγορώ το υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό και σειρά λαθών, τα οποία προσπαθεί να διορθώσει διαπράττοντας νέα λάθη. Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, που προσπαθώ να τους πείσω με επιχειρήματα ακόμη κι αν με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο που θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός. Είμαστε το μοναδικό κομμάτι της χώρας που δεν έχει μπει η Χρυσή Αυγή όπως σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ αλλά είμαι υπερήφανος για τους υπαλλήλους μας», πρόσθεσε και πριν τελειώσει τη φράση του ήρθε η… αποθέωση, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να τον καταχειροκροτούν όρθιοι. Και συνέχισε λέγοντας πως οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι «έδωσαν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη κι αν ξέρουμε ότι θα χάσουμε» . Ανέφερε ακόμη  ότι αισθάνεται «δέος» για την απεργία τους, αφού «δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους»

«Νομίζει ότι όλα λήγουν με μια τροπολογία για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε  αργία επειδή δεν απογράφησαν για να μοριοδοτηθουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Πελεγρίνης χαρακτήρισε το Συμβούλιο του Καποδιστριακού «πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο» που λειτουργεί υπέρ του υπουργού Παιδείας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης