Καθημερινή ενημέρωση

Ιράκ: Πολύνεκρες επιθέσεις σε καταστήματα πώλησης αλκοόλ

Επίθεση σε 12 καταστήματα πώλησης αλκοολούχων ποτών, πραγματοποίησε το Σάββατο στη Βαγδάτη ομάδα ενόπλων ανδρών, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα άτομα, στο τελευταίο κύμα επιθέσεων κατά πωλητών αλκοόλ στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μέλη της κουρδικής μειονότητας Γιαζιντί που κυρίως στελεχώνουν τα καταστήματα αλκοόλ στο Ιράκ. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά πιστεύεται ότι πίσω από αυτές και από όσες προηγήθηκαν τον τελευταίο καιρό σε κάβες και καφετέριες, βρίσκονται σιιτικές μουσουλμανικές παραστρατιωτικές ομάδες. Οι ομάδες αυτές αντιτίθενται σε πρακτικές που αντιβαίνουν την αυστηρή ερμηνεία του Ισλάμ.

Να αναφέρουμε, πως οι επιθέσεις που «πρωτοεμφανίστηκαν» τον περασμένο Μάιο προκάλεσαν την αντίδραση του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί «πολιτοφυλακές και συμμορίες» που παραβιάζουν τις δημόσιες ελευθερίες. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν κατηγορήσει επίσης σιίτες πολιτοφύλακες για επιθέσεις σε καφενεία όπου γυναίκες εργάζονται ως σερβιτόρες.

Διαβάστε επίσης