Καθημερινή ενημέρωση

Προκλητικοί και αμετανόητοι ακόμα και τώρα

Καμία αίσθηση για το τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία δεν έχει η τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών συνεχίζουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους.

Χαρακτηριστικοί της έντασης που υπήρξε στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης μεταξύ των κ.κ. Στουρνάρα, Ρεν, Λαγκάρντ και Τόμσεν είναι οι διάλογοι που αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής». Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δανειστές εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ενώ προέτρεψαν την κυβέρνηση να βρει σπίτια σε όσους τα χάσουν. «Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους» ήταν σύμφωνα με την εφημερίδα τα λόγια των δανειστών γεγονός που προκαλεί εκ νέου εκνευρισμό στην ελληνική πλευρά.

Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με τον τ/σ Mega, ακόμη και για μονομερή αντίδραση, να επεκτείνει δηλαδή το ισχύον καθεστώς για το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είτε για έξι μήνες είτε για ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης