Καθημερινή ενημέρωση

Σαμαράς: Το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει

«Το κλίμα για την  Ελλάδα έχει αλλάξει». Αυτή ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά προς τους βουλευτές της Ν.Δ. σε συνομιλία που είχε μαζί τους. Ο πρωθυπουργός,  συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Κ.Ο του κόμματος. Θανάση Μπούρα και τον στενό του συνεργάτη Νίκο Τσιούτσια, εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι η ελληνική Προεδρία της ΕΕ θα είναι πετυχημένη.

Προσέθεσε παράλληλα ότι «οι εταίροι αντιλαμβάνονται τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών». Στάθηκε παράλληλα και στο θέμα της επανέναρξης της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, οι συμβάσεις των οποίων θα κυρωθούν την επόμενη ημέρα από τη Βουλή, σημειώνοντας ότι θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων θα βοηθήσουν στο μέτωπο για την ανάσχεση της ανεργίας, το οποίο όπως επισήμανε «είναι για εμένα μείζον».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση το τελικό αποτέλεσμα για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι καλύτερο από τις προσδοκίες και πως θα είναι αναδιανεμητικό προς ένστολους, δικαστικούς και χαμηλοσυνταξιούχους.

Εξάλλου, κατά τη συνομιλία του με τους βουλευτές, ο κ. Σαμαράς φέρεται να σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις για τον φόρο στα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς θα προστατεύουν τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, ενώ θα ενσωματώνουν την πλειοψηφία των παρατηρήσεων που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης