Καθημερινή ενημέρωση

Σκέψεις για επίταξη των απεργούντων ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ακόμη και το ενδεχόμενο επίταξης των απεργών γιατρών του ΕΟΠΥΥ άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας, σε περίπτωση που σήμερα αποφασίσουν τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84, ο Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι η επίταξη είναι ένα από τα όπλα, που έχει η κυβέρνηση στα χέρια της, αλλά ότι ο ίδιος πιστεύει ότι οι γιατροί δεν θα συνεχίσουν την απεργία και δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε αυτή τη λύση. Ο υπουργός επεσήμανε ότι αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, υπάρχουν εργαλεία για να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι. Στο μεταξύ, στο υπουργείο και ειδικότερα στον κ. Γεωργιάδη πετούν το μπαλάκι της ευθύνης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, έκανε λόγο για «φθηνούς εντυπωσιασμούς», σημειώνοντας ότι γινόταν διάλογος επί μήνες, που χάθηκε λόγω της στάσης του υπουργού Υγείας.

Οι γιατροί φαίνεται να συμφωνούν στην αξιολόγησή τους, τάσσονται όμως αναφανδόν κατά των απολύσεων, ενώ δε θέλουν να μπουν ούτε στην κινητικότητα, καθώς έχει αφεθεί ορθάνοικτο το ενδεχόμενο, η κινητικότητα να μην τους οδηγήσει σε άλλα πόστα, στο υπουργείο Υγείας ή αλλού στο Δημόσιο, καθώς η Ζέτα Μακρή, υφυπουργός Υγείας, αν και όχι αρμόδια στο θέμα του ΕΟΠΥΥ, πρόσθεσε στο δημόσιο διάλογο τη φράση «μετακίνηση σε θέσεις, αν αυτές υπάρχουν».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία και τη νέα εβδομάδα. Μετά και την τελευταία αγνόηση της προειδοποίησης του Αδωνι Γεωργιάδη, οι γιατροί γίνεται αντιληπτό ότι εμμένουν στο αρχικό του πλάνο, που είναι απεργίες μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης