Καθημερινή ενημέρωση

Στη Νότιο Κορέα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από πολύωρο ταξίδι, ο Κάρολος Παπούλιας, καθώς αύριο και την Τετάρτη πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, την πρώτη Ελληνα Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παπούλια, στην κορεατική πρωτεύουσα θα βρεθούν Ελληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές για να συμμετάσχουν στο Ελληνοκορετικό Οικονομικό Φόρουμ, που έχει προγραμματισθεί για αύριο Τρίτη. Σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει πρόκειται να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Βιομηχανικό Σύμπλεγμα της Samsung Electronics, όπου θα ενημερωθούν για τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- ο παγκόσμιος ηλεκτρονικός κολοσσός ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Κάρολου Παπούλια ξεκινάει αύριο, με κατάθεση στεφάνου στο Εθνικό Κοιμητήριο της Κορέας, φόρος τιμής στα θύματα του εμφυλίου στις αρχές της δεκαετίας του ‘50. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Εθνοσυνέλευση της Κορέας, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Σώματος, Χι Τσάνγκ Κάνγκ. Στη συνέχεια, ο θα μιλήσει στο Οικονομικό Φόρουμ Κορέας-Ελλάδας και θα παρακαθίσει σε γεύμα που δίνει προς τιμή του η Ομοσπονδία Κορεατικών Βιομηχανιών.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στον επίσημο ξενώνα «Yeong Bin Gwan», όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής από την Πρόεδρο της Ν. Κορέας Χιου Γκιεν Παρκ. Οι δύο ηγέτες, μαζί με αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα έχουν επίσημες συνομιλίες και πρόκειται να υπογραφεί συμφωνία για την προστασία των διαβαθμισμένων στρατιωτικών πληροφοριών.

Το βράδυ της Τρίτης η Πρόεδρος της Ν. Κορέας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Παπούλια. Την Τετάρτη το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην αποστρατικοποιημένη ζώνη επί του 38ου παράλληλου, που χωρίζει τη Βόρειο από τη Νότιο Κορέα, και θα ενημερωθεί από στρατιωτικούς για την κατάσταση στη πράσινη γραμμή.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Παπούλιας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη περιοχή Ιντσέον, όπου βρίσκεται το Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας, θα καταθέσει στεφάνι και θα ψαλεί τρισάγιο στη μνήμη τους, από τον μητροπολίτη Κορέας, και έξαρχο Ιαπωνίας, Αμβρόσιο. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Ελλάδα, όπου αναμένεται να φτάσει μετά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης