Καθημερινή ενημέρωση

Στην τελική της ευθεία η δίκη εννέα αντρών της ομάδας Δέλτα

Στην τελική της ευθεία , με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας , μπαίνει σήμερα η  δίκη εννέα αντρών της ομάδας Δέλτα που κατηγορούνται ότι είχαν εισβάλει αναίτια στα γραφεία του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα , προκαλώντας καταστροφές και τραυματισμούς μελών του.

Το περιστατικό για το οποίο μηνύθηκαν οι εννιά αστυνομικοί είχε γίνει στις 5 Μαΐου 2010, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση μεγάλου συλλαλητηρίου ενάντια στο πρώτο μνημόνιο, το οποίο σημαδεύτηκε από τον εγκληματικό εμπρησμό της τράπεζας Μαρφίν στην οδό Σταδίου που προκάλεσε τον  τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων .

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μηνυτών -μελών του Δικτύου, εκείνο το απόγευμα οι  άνδρες της Ομάδας Δ  πήγαν στην οδό Τσαμαδού όπου βρίσκονται τα γραφεία του Δικτύου και το Στέκι Μεταναστών και χωρίς προφανή αφορμή  εισέβαλαν στον χώρο των γραφείων, όπου έκαναν καταστροφές αλλά και τραυμάτισαν σοβαρά μια κοπέλα.

Στο Δικαστήριο προσκομίστηκε και σχετικό φωτογραφικό υλικό αλλά ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Από την πλευρά τους  οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 20- 30  κουκουλοφόρων .

Διαβάστε επίσης