Συνεχίζει απερίσπαστος ο «Τίγρης»

Από την ημέρα που γνωστοποίησε την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες που θα του επέτρεπαν να επιστρέψει στην «Ένωση» ως «αφεντικό» και πως δεν θα υπήρχε κάποιο κώλυμα που θα «χάλαγε» την τελευταία στιγμή τα πράγματα, όπως είχε συμβεί και το 2005 όταν ο «Τίγρης» επεχείρησε να μπει στην ερασιτεχνική με στόχο να φτιάξει το γήπεδο. Η ομάδα δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League και αυτομάτως υποβιβάστηκε σε αυτό της Football League 2, ενώ όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι έκαναν πίσω για χάρη του.

Ήταν άλλωστε δεδομένο ότι από τη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί, αλλά ακόμη περισσότερο αφότου έγινε ευρέως γνωστό αυτό –ότι, δηλαδή, πρόκειται να επιστρέψει στην ΑΕΚ για να την «αναγεννήσει»–, πως το έδαφος για την εξέλιξη αυτή θα ήταν ήδη προετοιμασμένο. Ότι δεν θα υπήρχε ξανά κάποιο εμπόδιο που θα τον υποχρέωνε την τελευταία στιγμή να κάνει πίσω. Δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον ίδιο και το προφίλ που έχει «χτίσει» τα τελευταία χρόνια ο «Τίγρης» να βρεθεί ξανά μπροστά σε μία ακόμη μεγάλη «ήττα», όπως αυτή που υπέστη το 2005 με τις εκλογές της Ερασιτεχνικής. Για τον λόγο αυτό ο Δημήτρης Μελισσανίδης φρόντισε –πριν ακόμη κάνει το πρώτο βήμα– να ψάξει κάθε σπιθαμή του δρόμου που ήξερε ότι θα διανύσει, ώστε να σιγουρευτεί ότι θα ήταν… στρωμένος με ροδοπέταλα.

Γι’ αυτό και η μεσοβδόμαδη φημολογία, με τη φερόμενη γνωμοδότηση της ΕΕΑ πως δεν μπορεί να γίνει αφεντικό της ΑΕΚ λόγω της εμπλοκής του με την αγορά του 33% του ΟΠΑΠ, στην οποία θα συμμετάσχει ο γιος του Γιώργος, δεν αφορά ουσιαστικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Κι αυτό, γιατί η παράγραφος 8 του περιβόητου άρθρου 69 αναφέρεται σε περιορισμό στην απόκτηση μετοχών σε εν ενεργεία αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές διαιτησίας, μάνατζερ ή ιδιοκτήτες πρακτορείου ΟΠΑΠ. Κάτι από τα παραπάνω δεν έχει σχέση με τον «Τίγρη», αφού δεν έχει τέτοια ιδιότητα ούτε ο ίδιος, ούτε ο γιος του. Αλλά ακόμη και να υπήρχε κάποιο σχετικό κώλυμα, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα εμπόδιζε τον Μελισσανίδη να ασχοληθεί με την «Ένωση», αφού κάτι τέτοιο δεν τον αφορά άμεσα. Κι αυτό, γιατί σε τρεις μήνες και μετά το καθεστώς εκκαθάρισης στο οποίο θα μπει η ΑΕΚ και τον οριστικό υποβιβασμό της στη Football League 2, δεν θα υφίσταται πλέον ΠΑΕ και «κουμάντο» θα κάνει τυπικά η Ερασιτεχνική. Την οποία και θα «ελέγχει» τυπικά, αφού το ψηφοδέλτιο του οποίου είναι επικεφαλής οι Αλέξης Αλεξίου και Κωνσταντίνος Κοτσάτος είναι αυτό που στηρίζει πλήρως και αναμένεται να πάρει το χρίσμα για την προεδρία της «μάνας ΑΕΚ».
Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα φαίνεται πουθενά ως πρόεδρος, αφεντικό, ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος ή κάτι σχετικό της νέας ΑΕΚ, τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει «εμπόδιο» από την ΕΕΑ, ακόμη κι αν η τελευταία έκανε τη σχετική γνωμοδότηση όπως αναφέρθηκε στον Τύπο μεσοβδόμαδα. Άρα, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ενδεχομένως να έχει πρόβλημα στην ενασχόλησή του με την «Ένωση» ο «Τίγρης». Επίσης, σε καμία περίπτωση το όλο θέμα δεν «μπλοκάρει» τις ενέργειές του για την κατασκευή του νέου γηπέδου των «κιτρινόμαυρων», αφού δεν υπάρχει σχετικό άρθρο για το θέμα αυτό.

Παίρνει κι άλλες ιδέες

Η πρόσφατη επίσκεψη και ξενάγηση του Δημήτρη Μελισσανίδη στο γήπεδο της Γιουβέντους δεν θα είναι η μοναδική που θα κάνει ο 63χρονος εφοπλιστής, πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις για την ανέγερση του νέου γηπέδου. Ο «Τίγρης» έμεινε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι εξέδρες του γηπέδου της «μεγάλης κυρίας» σχεδόν… άγγιζαν τον αγωνιστικό χώρο, αφού πρόθεσή του είναι να συμβεί κάτι τέτοιο και με τη νέα έδρα της ΑΕΚ. Και, βέβαια, δεν στάθηκε μόνο σε αυτό, αφού έμεινε εντυπωσιασμένος από τις τεχνοτροπίες του γηπέδου της Γιουβέντους.
Βέβαια, παρά τα όσα ακούγονται ότι ενδεχομένως θα συνεργαστεί και με τους αρχιτέκτονες του «Juventus Stadium», κάτι τέτοιο μοιάζει να είναι κάπως πρόωρο, αφού υπάρχουν στη λίστα του Μελισσανίδη κι άλλα γήπεδα για να «τσεκάρει» διά ζώσης. Αυτά είναι η έδρα του Άγιαξ, η «Amsterdam Arena» και η έδρα της Φίτεσε, το «Άρνεμ», καθώς και το στολίδι του Οπόρτο, το «Ντραγκάο», η νεότευκτη έδρα της Πόρτο. Γήπεδα που είναι περίπου στο ίδιο στυλ με της Γιουβέντους.

«Ο μεγιστάνας του πετρελαίου»

Αναφορά στην επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στην Ιταλία, προκειμένου να δει από κοντά και να ξεναγηθεί στην έδρα της Γιουβέντους, ένα από τα γήπεδα που προορίζει ως «μοντέλο» για την κατασκευή της έδρας της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έκανε ιταλική ιστοσελίδα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Έλληνας μεγιστάνας του πετρελαίου και αφεντικό της ΑΕΚ εντυπωσιάστηκε από τα όσα είδε και άρχισε επαφές με τους αρχιτέκτονες του γηπέδου για επικείμενη συνεργασία. Το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «Μετά το μοντέλο Μπάρτσα ή το μοντέλο Premier σε ό,τι αφορά τα αθλητικά αποτελέσματα, ήρθαν στη μόδα τα μοντέλα Μπάγερν και Μπορούσια, αλλά στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το γήπεδο, σκέφτονται το μοντέλο Juventus Stadium».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα