Την πλήρωσε τη νύφη!

Άσχημο τέλος είχε η γαμήλια δεξίωση για μία νύφη, καθώς γλίστρησε στα λουλούδια που έριχναν οι καλεσμένοι στην πίστα, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι της, και όλα αυτά γιατί ο ιδιοκτήτης του χώρου της δεξίωσης παρά τις εντολές και τις διαμαρτυρίες των νεονύμφων διέθετε λουλούδια «πίστας» στους καλεσμένους προς πληρωμή, για να αυξήσει τα έσοδά του!

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσαγκατάκης

Έξι χρόνια μετά τον γάμο, το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 632/2016 απόφασή του έκρινε ότι ο τραυματισμός της νύφης οφειλόταν σε αποκλειστική υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη του κέντρου και της επιδίκασε αποζημίωση ύψους 5.217€, δηλαδή σχεδόν όσα χρήματα ξόδεψε το ζευγάρι για τη δεξίωση!

Όταν η άτυχη νύφη είχε επιλέξει τον χώρο δεξίωσης, είχε ρητά δηλώσει ότι δεν επιθυμεί τη διάθεση λουλουδιών, ωστόσο –σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση– κατά τη διάρκεια του χορού «εμφανίσθηκαν στο χώρο προστηθείσες από τον εναγόμενο κοπέλες με πανέρια λουλουδιών, τα οποία διέθεταν, αντί τιμήματος, στους προσκεκλημένους, προκειμένου αυτοί να τα πετούν στο νεόνυμφο ζευγάρι και στους λοιπούς που χόρευαν στην πίστα. Η ενάγουσα διαμαρτυρήθηκε τόσο σε υπάλληλο του εναγομένου, όσο και στον ίδιο τον εναγόμενο αξιώνοντας τη διακοπή διάθεσης των λουλουδιών, ο τελευταίος όμως αρνήθηκε να συμμορφωθεί. Ενώ η νύφη χόρευε στην πίστα του καταστήματος, πάτησε κάποιο από τα πεταμένα λουλούδια, με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα της πίστας προς την αριστερή πλευρά του σώματός της και να τραυματισθεί στο αριστερό χέρι. Παρά τους έντονους πόνους που αισθανόταν, συνέχισε να παρευρίσκεται στο χώρο της δεξίωσης, που έλαβε τέλος περί ώρα 03.00 π.μ., προκειμένου να μη διαταράξει περαιτέρω τη διάθεση των προσκεκλημένων της, στους οποίους, όπως ήταν φυσικό, η πτώση της είχε προκαλέσει ανησυχία.

»Το πρωί δε της επόμενης ημέρας, δηλαδή την 12-9-2010, η ενάγουσα μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΚΑΤ”, στο Τμήμα Ε΄ Ορθοπεδικής, όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ρωγμώδες κάταγμα κάτω πέρατος κερκίδας αριστερού χεριού (πηχεοκαρπική περιοχή). Επειδή δε είχε δημιουργηθεί στο ύψος του καρπού του χεριού της οίδημα, τοποθετήθηκε σʼ αυτό παλαμιαίος νάρθηκας, της δόθηκαν οδηγίες για τη λήψη παυσίπονων φαρμάκων και της χορηγήθηκε άδεια από την εργασία της έως την 11-10-2010, με τη σύσταση επανεξέτασης εντός 15-20 ημερών. Την επομένη η ενάγουσα και ο σύζυγός της έφυγαν για το προγραμματισμένο γαμήλιο ταξίδι στην Ταϊλάνδη, το οποίο δεν ήταν δυνατόν να αναβληθεί αζημίως, χωρίς όμως να μπορεί να απολαύσει πλήρως τις παροχές του ταξιδιού, λόγω της κατάστασης της υγείας της, συνεπεία του, ως άνω, τραυματισμού της.

»Περαιτέρω αποδείχθηκε ότι η ενάγουσα, την 5-10-2010, επισκέφθηκε και πάλι τα εξωτερικά ιατρεία του, ως άνω, νοσοκομείου, όπου της αφαιρέθηκε ο αρχικός νάρθηκας και της τοποθετήθηκε πλέον γύψινος νάρθηκας για άλλες δύο εβδομάδες, και της χορηγήθηκε νέα άδεια από την εργασία της έως την 2-11-2010. Από τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά, που αποδείχθηκαν, το Δικαστήριο κρίνει ότι η πτώση και ο τραυματισμός της ενάγουσας οφείλεται σε υπαιτιότητα του εναγομένου, ο οποίος όχι μόνο ενήργησε αντίθετα τόσο προς την αρχική δέσμευσή του για μη διάθεση λουλουδιών, όσο και προς τις σχετικές εντολές της ενάγουσας κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για διακοπή της διάθεσης αυτών, αλλά, αν και διέθετε κατά τον ανωτέρω τρόπο τα λουλούδια, τα οποία έπεφταν στο πάτωμα, με αποτέλεσμα, από τη συμπεριφορά του αυτή, να δημιουργείται κίνδυνος πτώσης των ατόμων που χόρευαν στην πίστα, σε περίπτωση που πατούσαν τα λουλούδια, δεν φρόντισε, όπως είχε υποχρέωση, να τα απομακρύνει και να διατηρεί τον οικείο χώρο καθαρό, διαμορφώνοντας συνθήκες ασφάλειας στα άτομα που τον χρησιμοποιούσαν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα