Χριστοβασίλης: «Ο Δημητρίου φταίει» Δημητρίου: «Ελάτε να ανοίξουμε τον φάκελο δημοσίως»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η μοναδική ομάδα που προσέφυγε στην επιτροπή εφέσεων για την εξασφάλιση της αδειοδότησης και δεν δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα να απορριφθεί οριστικά ο φάκελος του και να του επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

Παράλληλα, όμως, ξέσπασε ένα νέο κύμα δυσαρέσκειας κατά της επιτροπής και ειδικότερα κατά του διευθυντή Γιώργου Δημητρίου, τον οποίο, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορείται ότι ερμηνεύει σχολαστικά το γράμμα του κανονισμού, ώστε να μην αδειοδοτείται συγκεκριμένα ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών δεν «γεννήθηκε» τις τελευταίες μέρες. Χρονολογείται τις τελευταίες τρεις περιόδους, που ο σύλλογος των Ιωαννίνων δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την έγκριση του φακέλου του. Ο μεν ΠΑΣ Γιάννινα και ο μεγαλομέτοχός του, Γιώργος Χριστοβασίλης, θεωρούν ότι ο φάκελος ήταν πλήρης και ότι υπεύθυνος για την απόρριψη είναι ο Γιώργος Δημητρίου, ο οποίος με τη σειρά του απαντάει πως η απόφαση εκδόθηκε βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και προκαλεί την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να υποβάλει αίτημα να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης και να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα.

Στο «παιχνίδι» που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και ολοένα χοντραίνει, έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Πέρυσι, με κοινή τους ανακοίνωση οι συνδεσμίτες κατηγόρησαν ευθέως τον Γιώργο Χριστοβασίλη για την απόρριψη του φακέλου και του απέδωσαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, δίνοντας μάλιστα διορία λίγες ημέρες για να… απολογηθεί! Η «υπερασπιστική» γραμμή του μεγαλομετόχου ήταν… εναντίον του κ. Δημητρίου, αποδίδοντάς του όλα τα κακώς κείμενα. Η τακτική του είχε αποτέλεσμα, καθώς φέτος οι οργανωμένοι τάχθηκαν ανοιχτά εναντίον του κ. Δημητρίου, εκδίδοντας μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα επιχειρήματα που επικαλείται και η ΠΑΕ. Η ανακοίνωση των συνδέσμων απευθύνεται προσωπικά στον κ. Δημητρίου και τον κατηγορεί για εμπάθεια, επικαλούμενοι την προσφυγή του ΠΑΣ στο CAS, πέρυσι το καλοκαίρι, στην οποία δικαιώθηκε ο σύλλογος της Ηπείρου.

Την ίδια στιγμή, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστήριξε ότι ο φάκελος ήταν πλήρης και ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Οι δε επισημάνσεις της επιτροπής για το γήπεδο και για τις ακαδημίες, ήταν απλά προφάσεις.

«Σχετικά με τα “στοιχεία” που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, από μερίδα του Τύπου, με σκοπό υποτίθεται, τη σωστή ενημέρωση των φιλάθλων της ομάδας μας, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 δηλώνει τα εξής.

1. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει τόσο με την ασφαλιστική όσο και φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ, εφόσον πληρώνονται χωρίς καμιά καθυστέρηση όλες οι δόσεις των ρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

2. Ουδεμία τελεσίδικη απόφαση προσφυγής εις βάρος της ΠΑΕ δεν έχει εκδοθεί και ούτε υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες, που να έχουν δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα, μέχρι και τις 31-3-2014.

Οτιδήποτε άλλο βλέπει το φως της δημοσιότητας σε αυτά τα θέματα δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, είναι ψευδές και αποσκοπεί στην κατασυκοφάντηση της ομάδας και τη ζημία της.(…) Τελικά όπως φαίνεται όμως, εμείς είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και σίγουρα, για μια φορά ακόμη, αποδόθηκε δικαιοσύνη.
Καλή συνέχεια σε όλους και απλά να θυμίσουμε ότι πάλι θα είμαστε παρόντες, όσο και αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό».

Η απάντηση του Δημητρίου
Η απάντηση του Γιώργου Δημητρίου ήταν συγκεκριμένη και σαφής: «Αυτός που θίγεται (ο ΠΑΣ), αφού για τρίτη χρονιά δεν πήρε άδεια, μπορεί να κάνει μία δημοσίευση στον Τύπο και να ζητήσει να ανοίξει ο φάκελός του. Έχω τονίσει πολλάκις ότι η διαδικασία της έφεσης προδικάζει το αν είναι σύννομη η πρώτη απόφαση. Έχω τον άχαρο ρόλο να υπενθυμίζω τις διατάξεις του κανονισμού. Εάν η εφέσεων χορηγήσει τις άδειες ή όχι δεν είναι δικό μου θέμα. Δεν γνωρίζω αν έχουν αλλάξει τα πρόσωπα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Άλλωστε, αυτό είναι το σωστό, αφού δεν θέλουμε να έχουμε επικοινωνία μαζί τους».

Σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία τρία χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Γιώργο Χριστοβασίλη στο «τιμόνι» του, δεν εξασφαλίζει την αδειοδότηση της ομάδας. Τα «γιατί» είναι πολλά. Πέρυσι, η διοίκηση του ΠΑΣ επέλεξε να κατηγορήσει τον Παναθηναϊκό, εικάζοντας πως «κρύβεται» πίσω από την απόρριψη, προκειμένου να του «αποσπάσει» τη θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη. Επέλεξαν, δε, ακόμη και τον δρόμο της πολιτικής επιρροής, στέλνοντας επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού! Το 2012 χαρακτήρισε «σκάνδαλο του αιώνα» την απόρριψη του φακέλου του, κατηγορώντας ευθέως τον κ. Δημητρίου. Όμως οι… επαφές του ΠΑΣ με την επιτροπή είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2011, όταν η Επιτροπή αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής, μετά από προσφυγή του Κώστα Λουμπούτη.

Αναπάντητα ερωτηματικά
Επίσης, προκαλεί εντύπωση ο… σχεδιασμός του ΠΑΣ Γιάννινα, που υπολόγισε ως δεδομένες τις συνέπειες της απόρριψης του φακέλου αδειοδότησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη συνάντηση της διοίκησης με τον προπονητή, κ. Πετράκη, θεωρήθηκε ως δεδομένος ο περιορισμός στις μεταγραφές και στο ρόστερ και πάνω σε αυτή τη βάση έγινε ο προγραμματισμός ενόψει της νέας περιόδου. Γιατί να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, τη στιγμή που ο κ. Χριστοβασίλης εξέφραζε τη σιγουριά του για την έγκριση του φακέλου; Μήπως κάτι… παραπάνω γνώριζε, αλλά για να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες αντιδράσεις του κόσμου, βρήκαν ως εξιλαστήριο θύμα τον Γιώργο Δημητρίου; Και γιατί δεν καταθέτουν μία αίτηση, ώστε να ανοίξει ο φάκελος και να γίνουν γνωστοί –επιτέλους– οι λόγοι που απορρίφθηκε ο ΠΑΣ;

Οι δε συνέπειες από τη μη αδειοδότηση είναι οι εξής:
1) Δεν δύναται να αποκτηθούν περισσότεροι από τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών.
2) Δεν δύναται να ανανεωθούν τα συμβόλαια σε περισσότερους από δύο ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών.
3) Δεν υπάρχει περιορισμός στην απόκτηση ποδοσφαιριστών κάτω των 24 ετών.
4) Παρακρατείται από τη Super League το 20% των εσόδων από τα τηλεοπτικά και τα λοιπά έσοδα, ώστε να καταβληθεί μέρος των οφειλών της ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα