«Έζησα το όνειρό μου…»

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ροναλντίνιο είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο μετά από δύο δεκαετίες μέσα στα γήπεδα.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ που σημάδεψε τα παγκόσμιο ποδόσφαιρο χαρακτήρισε όνειρο  όσα έζησε την τελευταία 20ετία και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι είχαν την τύχη να τον θαυμάσουν με την μπάλα στα πόδια.

«Ευχαριστώ Κύριε Θεέ μου για τη ζωή που μου έδωσες, την οικογένεια, τους φίλους μου. Μετά από τρεις δεκαετίες οι οποίες ήταν αφιερωμένες στο ποδόσφαιρο, αποχωρώ από το μεγαλύτερό όνειρό μου, αυτό το οποίο πραγματοποίησα.

Ήταν αυτό το οποίο αγάπησα περισσότερο επαγγελματικά για είκοσι χρόνια και άλλα δέκα νωρίτερα ως παιδί.

Έζησα έντονα αυτό το όνειρο ως παιδί, κάθε στιγμή, ταξίδια, νίκες, ήττες, τον δρόμο για τα αποδυτήρια, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, τα παπούτσια μου, μπάλες καινούργιες και κατεστραμμένες, τις τιμές που μου δόθηκαν, τους μεγάλους παίκτες με τους οποίους έπαιξα, αυτούς που θαύμασα και τους είχα συμπαίκτες και τους άλλους με τους οποίους έπαιξα μόνο στο «play», αλλά τους θαυμάζω μέχρι τώρα. Τελικά, όλο αυτό ήταν απίστευτο» αναφέρει στο μήνυμά του ο Ροναλντίνιο και συνεχίζει: «Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι είμαι πολύ ντροπαλός και δεν συνηθίζω να μιλώ πολύ, αλλά πρέπει μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω άπαντες για τη βοήθειά τους: προπονητές, γυμναστές, παράγοντες, οπαδούς των δικών μου ομάδων και των αντίπαλων, τους οδηγούς των πούλμαν, τα παιδιά που μάζευαν τις μπάλες, τους διαιτητές, τον Τύπο. Είμαι υπόχρεος, μαζί γράψαμε ιστορία, χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατόν.

Τον Μάρτιο θα κάνουμε μια ανακοίνωση για το πως θα είναι ο αποχαιρετισμός και τα επόμενα βήματα. Επί του παρόντος, αυτές είναι οι ευχαριστίες μου. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα και την αγάπη. Μια μεγάλη αγκαλιά, ήμουν πανευτυχής για το ποδόσφαιρο, για τη ζωή, για το επάγγελμά μου».

Διαβάστε επίσης