Έλενα Ακρίτα: «Υπάρχουν γυναίκες που δεν κάνουν μαστογραφία γιατί ντρέπονται για το στήθος τους»

Υπάρχουν όντως γυναίκες που δεν κάνουν μαστογραφία, επειδή ντρέπονται για το στήθος τους; Κι όμως. Εν έτει 2018, και όταν υπάρχουν σχεδόν 6.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο στην χώρα μας με αυτό τον τύπο καρκίνου, υπάρχουν αυτές οι γυναίκες όπου ντρέπονται για το στήθος τους.

Με αφορμή το νέο διαδικτυακό «trend» με τις καρδούλες ενάντια στον καρκίνο του μαστού, πήραν θέση αρκετές διάσημες γυναίκες, μεταξύ αυτών και η Μάγια Τσόκλη, η Βικτώρια Παναγιωτίδου και η Έλενα Ακρίτα.

Η τελευταία δημοσίευσε ένας status, για τις γυναίκες που ντρέπονται για το στήθος τους.

«Υπάρχουν γυναίκες που δεν κάνουν μαστογραφία γιατί ντρέπονται για το στήθος τους. Μην το θεωρήσετε ακραίο, είναι αλήθεια. Οι περισσότερες καμπάνιες προβάλλουν το τέλειο στήθος κι όχι το πιο μικρό, το πιο μεγάλο το πιο έτσι το πιο αλλιώς. Μερικές ντρέπονται τόσο όταν γδύνονται μπροστά στο γιατρό που αποφεύγουν κι αυτήν ακόμα την εξέταση. Κι όμως δικαίωμα στην μαστογραφία δεν έχουν μόνο τα μοντέλα της Βικτόρια Σίκρετ, έχουμε όλες μας. Γιατί στο πρόσωπο και στο σώμα μας, εκτός από την ηλικία, αποτυπώνεται όλοκληρη η ζωή μας. Για να συνεχιστεί λοιπόν αυτή η ζωή, στηρίζουμε την πρόληψη γενικά και την μαστογραφία ειδικότερα. Εντιτ. Μαζί με τον τεστ ΠΑΠ κάνουμε και κολπικό υπερήχο, όταν το κρίνει ο γυναικολόγος μας».

Διαβάστε επίσης