Έλληνας πρωταθλητής πήρε αργυρό μετάλλιο για την… Τουρκία!

Σκάνδαλο μεγατόνων συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό τζούντο, μετά την παραχώρηση του Ρομάν Μουστόπουλου στην Τουρκία κάτω από τη… μύτη της ΕΟΕ και της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού!

Ο Ρομάν Μουστόπουλος, κορυφαίος Έλληνας τζουντόκα μετά την αποχώρηση του Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αγωνίστηκε σαν… Τούρκος στους πρόσφατους διεθνείς αγώνες τζούντο της Τυνησίας, κατακτώντας μάλιστα το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των -81 κιλών με το όνομα Vedat Albayrak.

Με μία εντελώς αιφνιδιαστική, όσο και ανεξήγητη απόφαση, την οποία (όπως μαρτυρά το παρακάτω έγγραφο) έλαβε… μόνος του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Ιωάννης Καφενταράκης, ο Μουστόπουλος αφέθηκε ελεύθερος να επιλέξει ποια χώρα θα εκπροσωπούσε σε αγώνες στο μέλλον!

Ο 25χρονος πρωταθλητής τζούντο έχει χαρίσει δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και μετάλλια σε σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, όπως ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο, αποδεσμεύτηκε από τη δύναμη της Εθνικής Ελλάδος!

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι τόσο οι πολιτικοί προϊστάμενοι του ελληνικού αθλητισμού, όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, δεν ήταν ενήμεροι για την απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος της ΕΟ τζούντο, χωρίς να ενημερώσει καν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας!

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο Ευάγγελος Σουφλέρης είχε ενδιαφερθεί προσωπικά για το συγκεκριμένο θέμα τον Φεβρουάριο του 2017, ενημερώνοντας με επιστολή του την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Όπως, μάλιστα, προκύπτει από την έγγραφη απάντηση που έλαβε, η ΕΟΕ είχε στηρίξει οικονομικά τον Μουστόπουλο με επιχορηγήσεις προς την ομοσπονδία, ενώ ο πρωταθλητής του τζούντο είχε ενταχθεί και στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Rio 2016».

Άραγε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός τι προτίθενται να κάνουν γι’ αυτό το καραμπινάτο σκάνδαλο;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα