Έντονο ενδιαφέρον για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Περισσότερα από ένα ξένα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), αλλά και των θυγατρικών της στη Σερβία.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ενδιαφέρον κατατέθηκε εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας, που “τρέχει” ακόμη, και αφορά την πώληση των δύο θυγατρικών της βιομηχανίας στη Σερβία.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, αναφερόμενος στο έντονο ενδιαφέρον που παρατηρείται για την ΕΒΖ είπε ότι «δικαιώνει την πολιτική της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της, αλλά και τις προσπάθειες των τελευταίων διοικήσεων, που σταθερά υποστηρίζουν ότι η τευτλοπαραγωγή έχει μέλλον στην Ελλάδα και η βιομηχανία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και στην ευρωπαϊκή αγορά».

Ανέφερε επίσης ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ανάπτυξη και μεγέθυνση της ΕΒΖ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χατζηδιαμαντή στο ΑΠΕ «στόχος είναι η βιομηχανία να ανακτήσει τη θέση της εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα του κλάδου διεθνώς».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή λύση για την ΕΒΖ, με τη βούληση της κυβέρνησης να παραμένει και να είναι προσανατολισμένη σε μια υγιή βιομηχανία, σήμερα, αύριο και μελλοντικά».

Υπενθύμισε, ότι η ισχύς των προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης των δύο θυγατρικών στην Σερβία, είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτικών σχημάτων επιβεβαίωσε  στο ΑΠΕ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, αναφέροντας ότι «ήδη εκπρόσωπος του ενός ήρθε σε επαφή μαζί μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα