“Ήταν λάθος της κυβέρνησης που ενημέρωσε την Εκκλησία για το Σκοπιανό”, δήλωσε ο Καμίνης

“Ένα δημοψήφισμα για την ονομασία θα ήταν καταστροφικό”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημειώνοντας ότι μία υπεύθυνη πολιτική ηγεσία πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις και να καθοδηγεί τον λαό.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι μπορεί οι σφυγμομετρήσεις να λένε ότι η πλειονότητα θέλει δημοψήφισμα, ωστόσο μία υπεύθυνη πολιτική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να μην οδηγήσει τα πράγματα σε μία θεσμική απόφαση, τόσο σοβαρή όπως είναι το δημοψήφισμα, που ουσιαστικά δεν θα μπορεί μετά να ανατραπεί πάρα μόνο με νέο δημοψήφισμα.

«Πρέπει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης να πρυτανεύσει διάθεση εθνικής συνεννόησης σ’ αυτήν την ιστορία γιατί ταλαιπωρεί τη χώρα 25 χρόνια», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε: «Η εκκρεμότητα έχει κοστίσει πάρα πολύ ακριβά στην εξωτερική πολιτική, στην πολιτική μας στα Βαλκάνια και γενικότερα στην Ευρώπη. Πρέπει να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφασή της να ενημερώσει την ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, πριν από τα πολιτικά κόμματα. «Η κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος που πρώτα πήγε να ενημερώσει την Εκκλησία –χωρίς να παραγνωρίζω τη σημασία της Εκκλησίας σ’ αυτό το θέμα– ενώ ακόμα δεν έχει πάει στους πολιτικούς αρχηγούς. Το θεωρώ τεράστιο σφάλμα”, σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Θα δώσει άδεια με κρύα καρδιά

Σε ερώτηση για το επερχόμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένος να δώσει άδεια για την πραγματοποίησή του. «Είναι μία πολιτική διαδήλωση και οπωσδήποτε είμαι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να δώσω άδεια και να διευκολύνω τους ανθρώπους να διαδηλώσουν τις πεποιθήσεις τους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «με το περιεχόμενό τους, τα συλλαλητήρια, δε νομίζω ότι βοηθάνε, γιατί βλέπουμε τις φωνές που επικράτησαν. Από εκεί κρίνεται το αποτέλεσμα του συλλαλητηρίου. Οι φωνές που επικράτησαν με τους “γυφτοσκοπιανούς”, με τους “αλήτες πολιτικούς”, κτλ., νομίζω ότι πριμοδοτείται η άκρα δεξιά».

Διαβάστε επίσης