“Ή κάνουμε μεταρρυθμίσεις ή δραπετεύουμε από την Ευρώπη και γινόμαστε τριτοκοσμικοί”

Μισός αιώνας συμπληρώθηκε την Παρασκευή από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 στην Ελλάδα. Η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στην επέτειο διατυπώνοντας την θέση της ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι και είτε θα κάνει μεταρρυθμίσεις είτε θα γίνει τριτοκοσμική διατυπώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στην 21η Απριλίου του “67 κάποιοι επίορκοι αξιωματικοί κατέλυσαν την δημοκρατία στην Ελλάδα, επί επτάμισι χρόνια η χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι.Η νεολαία όμως εργαζόμενη και φοιτητιώσα ενισχυόμενη από ολόκληρη την κοινωνία, αντιστάθηκε και ανέτρεψε τους δικτάτορες.
Τότε η νεολαία οραματίστηκε μια Ελλάδα δικαιοσύνης, ισοπολιτείας και δημοκρατίας.

Στη συνέχεια όμως η πολιτική ζωή διεφθάρει συν τω χρόνω και τα οράματα έμειναν μόνο οράματα και το όνειρο όλων μας για μια νέα Ελλάδα, συγκρούονται σήμερα με πελατειακές νοοτροπίες, κρατικοδίαιτα βολέματα μνημόνια και απελπισία.

Τώρα πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος γύρος αντίστασης, αντίστασης κατά των ελαττωμάτων της φυλής μας και κατά των κόμπλεξ με τα οποία μάθαμε να ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες.

Τώρα είμαστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι ή κάνουμε μεταρρυθμίσεις να ανορθώσουμε τη χώρα ή δραπετεύουμε από την Ευρώπη και γινόμαστε τριτοκοσμικοί.Στο νέο αυτό κύκλο της αντίστασης , η Ένωση Κεντρώων καλεί ξανά να είναι πρωτοπόρος η ελληνική νεολαία» καταλήγει  στην ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων.

Διαβάστε επίσης