“Αγώνας” από τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για να παραμείνουν καθαρές οι ακτές

“Αγώνα” για να παραμείνουν καθαρές οι ακτές της περιοχής κάνει ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Ειδικότερα, δημοτικό κλιμάκιο συνέχισε και σήμερα Δευτέρα (18/9) τους μακροσκοπικούς ελέγχους των παραλιών προκειμένου να διαπιστωθεί η καθαρότητά τους.

Σοβαρό πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει, αν εξαιρέσει κανείς μικρά συσσωματώματα μαζούτ σε στερεοποιημένη μορφή τα οποία εμφανίστηκαν στο Καβούρι αλλά απομακρύνονται συνέχεια από συνεργεία του δήμου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας «Chemico Lab», που διεξήγαγε τους εργαστηριακούς ελέγχους την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, διευκρίνισε ότι η αναλογία των συσσωματωμάτων σε σχέση με τον όγκο του νερού είναι τέτοια που δεν προκαλούν καμία μετρήσιμη μόλυνση.

Παράλληλα με τους ελέγχους των στελεχών του δήμου, σήμερα πραγματοποίησαν αυτοψίες η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας και κλιμάκιο του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών). Συγκεκριμένα, έγιναν υδροληψίες για εργαστηριακό έλεγχο και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Επίσης, κατά την διάρκεια σημερινής σύσκεψης αποφασίστηκε η αντιρρυπαντική εταιρεία που έχει κάνει σύμβαση με τον δήμο για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας να παραμείνει προληπτικά και να μετατοπιστεί το αντιρρυπαντικό φράγμα μέχρι νεωτέρας, λόγω επικείμενης αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων.