“Αν ενοχλούν, θα φέρω τους μετανάστες στο υπουργείο”

Τη δική της απάντηση στα όσα της κατηγορούν με αφορμή το θέμα των μεταναστών  έδωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.  

Η  αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» είπε τα εξής: «Τους αφήσαμε στην Ομόνοια γιατί εκεί είναι το φτηνό φαγητό, οι συμπατριώτες τους, το μετρό. Το επιχείρημα “γιατί όχι στην Εκάλη;” απαντώ τι να κάνουν στην Εκάλη….! Είναι σαν το ερώτημα “γιατί δεν τους πάει η υπουργός στο σπίτι της;”! Επειδή το Υπουργείο εδώ έχει γίνει το σπίτι μου θα τους φέρω εδώ, στο Υπουργείο, αν ενοχλούν. Έχει πολλούς διαδρόμους…»

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πως πολλοί από τους μετανάστες δεν έχουν κάποιο σπίτι για να μείνουν με αποτέλεσμα να διανυκτερεύουν ως άστεγοι στους δρόμους.

Ωστόσο αυτό που οι τηλεοπτικές κάμερες και φωτογραφικοί φακοί των ΜΜΕ καταγράφουν καθημερινά δεν το αποδέχεται η αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου που υποστηρίζει ότι «το ότι κοιμούνται στο δρόμο και δεν έχουν πού να πάνε και ότι ψάχνονται είναι ψέμα», σημειώνοντας ότι «στους όρους που έχουμε βάλει είναι να δηλώσει οικία κατοικίας αλλά και Αστυνομικό Τμήμα που θα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα