Καθημερινή ενημέρωση

Απάντηση Παναγιωτάκη στα περί αμφισβήτησης της ΡΑΕ

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευή (22/5) η ΔΕΗ γνωστοποιώντας την απάντηση-διάψευση του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλου της επιχείρησης αναφορικά με ρεπορτάζ διαφόρων ΜΜΕ που τον ήθελαν να αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Προς επίρρωση αυτής της διάψευσης ο κ. Εμμ. Παναγιωτάκης επικαλέστηκε συγκεκριμένα το σχετικό απόσπασμα της πρόσφατης ομιλίας που έκανε από το βήμα του συνεδρίου του Economist, στο οποίο ανέφερε για το θέμα της ΡΑΕ τα εξής:

«…Και τέλος θέλω να σταθώ στο ρόλο της ΡΑΕ.

Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσω την ανεξαρτησία της, και την αναγκαιότητα και χρησιμότητά της, για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τον έλεγχο της αποδοτικότητας των μονοπωλιακών δραστηριοτήτων της αλυσίδας του ηλεκτρισμού, και εννοώ τα Δίκτυα.

Ωστόσο η ΡΑΕ καλείται να αποφασίσει: είναι ο κεντρικός της στόχος η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καταναλωτών της ηλεκτρικής ενέργειας και της ανάπτυξης; Eίναι υπέρ του χαμηλού κόστους παραγωγής; Γιατί αντιμετωπίζει τη ΔΕΗ με τόση προκατάληψη; γιατί απορρίπτει κάθε εύλογο αίτημά της, ακόμη και αιτήματα που σχετίζονται με την εισπραξιμότητα των οφειλών της ;

Περιορίζομαι σήμερα σ΄ αυτά γιατί, προσδοκώ ότι η νέα στελέχωση της ΡΑΕ στοιχισμένη στο μεγάλο εθνικό στόχο, την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας, θα επαναπροσδιορίσει ριζικά τη στάση της έναντι της ΔΕΗ».

Διαβάστε επίσης