Απεβίωσε ο Βασίλης Κεδίκογλου, εκ των ιδρυτών του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο διαγράφηκε τρεις φορές

Έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Κεδίκογλου σε ηλικία 86 ετών επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Εύβοιας και υπουργός σε κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Ο Βασίλης Κεδίκογλου ήταν ο πατέρας του βουλευτή της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά ήταν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Γνωστός για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, ο Β. Κεδίκογλου διετέλεσε υπουργός Εμπορίου και υπουργός Περιβάλλοντος σε δύο κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ το 1974, ενώ από το 1977 διετέλεσε μέλος του πειθαρχικού οργάνου του κόμματος, θέση που κατέλαβε και στο συνέδριο του 1984. Ταυτόχρονα, διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος. Εκλεγόταν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως και το 2000. Ο Β. Κεδίκογλου είχε διαγραφεί τρεις φορές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 

Οι ομιλίες του στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, εξαντλούνταν συχνά από τα επιχειρήματα, και έρχονταν σε λεκτική αντιπαράθεση με άλλους συναδέλφους του πολιτικούς, όπως ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ενώ διαφώνησε έντονα με σημαντικές προσωπικότητες του κόμματος του, όπως ο Γεράσιμος Αρσένης και αργότερα με τον Κώστα Σημίτη επί πρωθυπουργίας του.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα