Ασπίδα προστασίας στον Βαρουφάκη ύψωσε ο Τσακαλώτος

Για όλα φταίει ο αντιβαρουφακισμός. Αυτό τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, υπάρχει ο Γιάνης Βαρουφάκης για την αντιπολίτευση», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών υψώνοντας ασπίδα προστασίας στον προκάτοχό του.

«Ο Βρετανός λόγιος, Σάμιουελ Τζόνσον, είχε πει ότι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε μπαγαπόντη είναι ο πατριωτισμός. Δεν ήταν ενάντια του πατριωτισμού αλλά ενάντια στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον πατριωτισμό για να κρύψουν τα δικά τους πράγματα. Αν έπρεπε να το ανανεώσουμε στη Βουλή των Ελλήνων, πιο είναι το τελευταίο καταφύγιο, θα έπρεπε να πούμε ότι είναι ο αντιβαρουφακισμός. Για όλα φταίει ο Γιάνης ο Βαρουφάκης σε αυτή τη Βουλή. Νομίζω ότι όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα υπάρχει ο Γιάνης Βαρουφάκης για την αντιπολίτευση. Ο Γιάνης Βαρουφάκης φταίει για τα capital controls, ο Γιάνης Βαρουφάκης φταίει γιατί χρειάζεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε:

«Νομίζω ότι δεν πείθει κανέναν αυτό το επιχείρημα. Κανένας δεν πείθεται ότι η οικονομία πήγαινε τόσο καλά και τη χάλασε σε 6 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ, κανένας δεν πείθεται ότι τα capital controls δεν ήταν αποτέλεσμα μίας πολιτικής πίεσης από το εξωτερικό για να μην αλλάξουν τα πράγματα στην ευρωζώνη με την ευγενική χορηγία ελληνικών παραγόντων που ήθελαν την αποτυχία, που συνέχιζαν να μιλάνε για Grexit».

«Το μόνο πράγμα χειρότερο από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι να μην υπάρχει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αν δεν υπάρξει, θα έχουμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις για τους πιο φτωχούς ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης